Звезди с младежки дух

Докато някои хора правят всичко възможно да забавят старостта,  други я приемат достойно. Ще ви запознаем с няколко известни личности с младежки дух и пъргав ум, които живеят вече (почти) век. Те са легенди не само заради личните си и професионални успехи, но и заради дълголетния си живот.

 

Бети Уайт – 97-годишна

Прекрасна и мила, Бети Уайт е с по-продължителната кариера от всеки друг шоумен от нежния пол – цели  80 години. Тя е известна и с това, че е първата жена продуцирала ситуационна комедия („Живот с Елизабет“).

 

Дик Ван Дайк – 93-годишен

Холивудската знаменитост, позната на публиката от култовия филм „Мери Попинс“, продължава да печели сърцата на мнозина с лъчезарната си  усмивка и благи сини очи. Легендата на „Дисни“ е сред най-добрите актьори в света, чието име е увековечено и на Холивудската алея на славата.

 

Вера Лин – 102-годишна

Дейм Вера Лин придобива популярност през Втората световна война когато поддържа духа на британската армия с музикалните си записи и с участията си в радио представления. След войната продължава  кариерата си в британското радио и телевизия.

 

Оливия де Хавиланд – 103-годишна

Френско-британската американска актриса е родена в Япония и е сред последните живи ветерани от Златния век на Холивуд. Двукратната носителка на наградата „Оскар“ може да се похвали с 49-те си участия във филми.

 

Анджела Лансбъри – 93-годишна

Невероятната Анджела Лансбъри е жив пример за това, че не е важно на колко години си, а на колко се чувстваш. По всичко личи, че госпожа Лансбъри няма никакви намерения да „успокои топката“, защото продължава да работи активно.

 

Други знаменитости (почти) на сто години  са Норман Лойд (104-годишен), Джун Локхарт (94-годишна), Кърк Дъглас (102-годишен),  Даяна Сара Кари (100-годишна), Клорис Лийчман (93-годишна), Сисъли Тайсън ( 94-годишна), Мардж Чемпиън (99-годишна), Хари Белафонте (92-годишен), Ева Мари Сейнт (95-годишна) и,  макар да не е филмова звезда или  певица – Нейно Величество Кралица Елизабет Втора (93-годишна).