Защо Vogue игнорира Мелания Тръмп

На Мелания Тръмп й дадоха да разбере, че докато е първа лейди на САЩ, няма да се появи на корицата на Vogue, на която неведнъж се е присъствала  предшественичката й Мишел Обама.

Мелания Тръмп отговори на изявлението на главния редактор на американския  Vogue-  Анна Уинтур, че сегашната първа лейди на САЩ едва ли ще се появи на корицата на култовото списание в интервю за CNN. Официалният представител на съпругата на Доналд Тръмп – Стефани Гришъм отбеляза: „Появата на корицата на Vogue не определя личността на мисис Тръмп, тя вече е била на нея много преди да стане първа дама“. Прессекретарят добави още, че Тръмп изпълнява задълженията си и „всичко, с което се занимава е много по-важно от някяква повърхностна фотосесия и корица“.

Първата дама, в която светът бе влюбен. Мишел Обама на корицата на Vogue.

Макар Уинтур да не е казвала, че няма да позволи Мелания да се появи отново начело на „модната Библия“ (бившата манекенка се е снимала за списанието през 2005-а, след като току що се бе омъжила за милиардера), Анна не скри, че подобна вероятност е изключително малка. По думите на Гришъм коментарите на журналистката демонстрират пристрастността на модното списание, нейната собствена „неувереност“ и „дребнавост“.  Тя завърши изказването си с констатацията, че Мелания Тръмп „за съжаление е свикнала с подобно враждебно поведение“.

По адрес на Анна Уинтур не веднъж са звучали обвинения в популяризиране на Демократическата партия на САЩ чрез повереното й издание. Когато на президентския пост бе любимецът на главния редактор Барак Обама, съпругата му Мишел се снима три пъти за корицата на списанието.

Опонентът на Тръмп – Хилари Клинтън, също се е фотографирала за Vogue в качеството си на президентска съпруга през 1998-а. Тогава Бил Клинтън се кандидатира за втори мандат, а Анна Уинтур се опитваше да я превърне в пример за подражание.

Когато попитаха Уинтур защо на корицата се появяват само дами, свързани с демократите, тя обясни позицията си с думите: „Разбира се, че това са жени, които по наше мнение са икони, вдъхновяващи останалите в целия свят“.  По думите й днес е изключително важно да изразяваш собственото си мнение и дори намекна, че политиката на Доналд Тръмп е истинската причина, поради която ръководството на Vogue не иска да снима жена му. „Служителите на Conde Nast (издателската къща) вярват, че трябва да отстояват позицията си и да се придържат към своята гледна точка“, заяви главният редактор.