Забележителности, свързани с мистериозни легенди

Легендите, митовете и мистериите винаги предизвикват чувство на почуда и очарование, особено когато споменават известни места или хора. В този списък на TheFairytaleTraveler са представени четири популярни световноизвестни забележителности, свързани с вълнуващи легенди. Ако посетите тези места, ще имате не само красиви снимки за споделяне, но и любопитни истории, които да разказвате за тях.

 

 

Троя, Турция

Троя е древен град и център на Троянската война, която е описана в епическата поема „Илиада” на Омир. Намира се до брега на сегашната провинция Чанаккале в Северозападна Турция. Правителството на Турция обяви 2018 г. за „Година на Троя“ в чест на 20-годишнината от признаването на древния град за обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Местността е известна с легендата за Троянския кон, в който гръцките войски се скрили, за да получат достъп до града, който след това унищожили. Градът е загубен в продължение на стотици години, преди да бъде открит. До към средата на 19-ти век съществуването му е спорно, но започналите след 1860 г. археологически разкопки, продължаващи и до днес, доказват реалното му съществуване.

 

 

Долината на царете, Египет

От всички световноизвестни забележителности това може би е една от най-загадъчните. Много от най-известните египетски царе са погребани в големи гробници, които могат да бъдат намерени в Долината на царете. Долината е една от топ туристическите дестинации в целия Египет и посетителите със сигурност не се възпират от легендите за проклятия, които ще сполетят всички, които обезпокоят тези гробници. Египетските царе са свързани с много различни митове и легенди, които съществуват за всички тях.

 

 

Замъкът на Дракула, Румъния

 Замъкът Бран в Румъния е известен в целия свят като Замъкът на Дракула, но в действителност няма доказателства, че Брам Стокър е знаел, че съществува, когато е написал известната си приказка. Има някои връзки с Влад Цепеш, за когото се смята, че е прототип на героя на Дракула. Независимо от това, този замък все още продължава да е много популярна атракция и сега е музей.

 

 

Ел Дорадо, Колумбия

Ел Дорадо е легенда за едно ненамерено и до наши дни място, наричано „Златният град“, за което се смятало, че се намира близо до езерото Гуатавита на 50 км. североизточно от столицата на Колумбия – Богота. Любителите на приключения започват издирвания на точното му местонахождение още преди четири века, но Златният град никога не е намерен. Легендата започва през 1530 г. в Андите на територията на днешна Колумбия, департаменти Кундинамарка и Бояка, където конкистадорът Гонсало де Кесада за първи път влиза в досег с племето муиски и наблюдава племенния ритуал по встъпването във власт и узаконяването на всеки нов върховен вожд на муиските и на принасяне на дарове към боговете в езерото Гуатавита. Вярва се, че градът може да се скрие от хора, които го търсят, но не са достойни за богатството му.