За какво дават парите си Бионсе и Джей Зи?

Богатството на певицата Бионсе през 2018-а възлиза на 355 милиона долара, а на съпруга й, рапъра Джей Зи – на 900 милиона. Общо двойката притежава 1,26 милиарда долара. Като музиканти, оглавявали много класации, те дължат голяма част от доходите си на хитовете си, но немалко от техните милиони идват от други проекти.

През 2010- Бионсе лансира парфюма си Heat, от който спечели 75 хил. долара в първия ден от продажбата му, или общо 400 милиона. През 2015-а тя лансира услуга за доставка на веган храни, а през следващата година пусна своя марка дрехи. И като много звезди е припечелвала от участие в рекламни кампании на фирми като Tommy Hilfiger, L’Oréal, American Express и Pepsi.

Рапърът Джей Зи пък има компания за стрийминг на музика Tidal, чиято стойност е 600 млн. долара. Притежава и лейбъл на име Roc Nation, представляващ музикални изпълнители и атлети. Съосновател е на фирмата за дрехи Rocawear през 1999-а, която продава през 2007-а за 204 млн. долара. Притежава дял от производител на шампанско, както и собствена марка коняк – D’USSÉ.

Джей Зи е и сред първите инвеститори в Uber. През 2018 г. основава и собствен капиталов фонд Marcy Venture Partners. Имал е и дял в баскетболния отбор Brooklyn Nets, който е продал за 350 хил. долара.

Но как харчи богатството си звездната двойка?

Бионсе и Джей Зи са дали значителни суми за недвижими имоти. Те включват къща в Хамптънс, бивша църква в Ню Орлийнс и имение в Бел Еър, Калифорния, струващо 88 млн. долара. Двамата харчат много и за близките си. Бионсе е купила на майка си къща за 5,9 млн. долара в Хюстън. Двойката е дала и над 80 хил. долара за еднакви златни люлки за близнаците си и 11 хил. долара за рокличката на дъщеря си Блу Айви, когато тя ги придружи на MTV Video Music Awards.

Двойката дава много пари за билети за баскетболни мачове, скъпи ресторанти, хубави дрехи, бижута и подаръци. Бионсе веднъж купи на Джей Зи по случай Деня на бащата самолет за 40 млн. долара.

Но съпрузите дават пари и за благотворителност. След като ураганът Харви помете Хюстън, родния град на Бионсе, тя отдели много време и пари, за да помогне на съгражданите си. Тя и Джей Зи осигуряват стипендии за деца в неравностойно положение. Джей Зи продуцира филми, повдигащи въпроса за расизма в правораздавателната система. Двойката е дала милиони долари за благотворителни каузи.