За да не скучаете на медения си месец

Малдивите, Сейшелите, Гърция, Бали, Париж  са истински магнити, привличащи младоженците от цял свят. Ако не искате да вървите по утъпкани пътища и да прекарате сватбеното си пътешествие в обкръжението новобрачни двойки като самите вас, предлагаме ви няколко идеи за истински незабравим меден месец.

 

Андамански острови, Индия

Расположените между Индия и Мянмар Андамански острови са най-добрия избор за двойките, които искат да прекарат времето си на сякаш недокоснати плажове, да дишат влажен тропически въздух и да се наслаждават на хамака сред палмите. Най-уединеното място за романтично настроените е  хотел Jalakara на остров Хавелок, изграден точно в среда на гора. А щом  ви се прииска да излезете от сянката на джунглата, отидете да плувате с акваланг и да събирате тен на плажа.

Галапагоски острови, Еквадор

Да наблюдавате заедно грациозните фламинго, да плувате с морски лъвове и да се удивлявате на големите игуани – на Галапагоските острови, наистина  можете да се почувствате като двама изследователи. Съветваме ви да вземете лодка, за да плавате заедно за ден към островите Сан Кристобал, Флориана, Исабела и Санта Круз. Там  ще се почувствате сякаш сте сами в рая, без да броим  тюлените, излегнали се на брега.

Антарктида

Това е дестинация за най-смелите и за онези, които вече не се впечатляват от перфектния пясък на плажа или тюркоазената вода.В Антарктида ще се почувствате като на друга планета – ще видите пингвини, китове, албатроси, ще участвате в  експедиция на ски и ще се насладите изцяло на екзотиката и екстремните усещания. Но не мислете, че ще трябва да прекарате нощта в някоя научна станция и да спите изолирани в спални чували: до Антарктида пътуват удобни круизни кораби, където винаги може да се скриете от природните стихии.

Софала, Мозамбик

Отлично място да отидете на сафари, по-точно във възстановения национален парк Горонгоза в провинция Софала, където сред дивата природа живеят над 100 хил. животни. Да се държите за ръце в джипа докато наблюдавате лъвове, слонове, хипопотами, крокодили и огромни редки пеперуди, които кацат направо на раменете ви…  – такава романтична разходка наистина се помни цял живот.

Бутан

В тази невероятна малка държава в Хималаите неслучайно съществува Министерство на щастието. В Бутан се наслаждават на невероятно чиста природа, на тишината и минимализма на старинните  каменни манастири, както и на местния чай, който се пие с масло и сол. Младоженците би трябвало да харесат легендарната The Druk Path: разхождайки се по тази пътека ще видите и планини, и борови гори, и местните къщички, излезли сякаш от приказка, и ще успеете да обсъдите всичките си съвместнии планове за живота.

Севиля, Испания

Ако Венеция, Париж и Барселона вече не могат да ви изненадат, но мечатете за тиха европейска романтика, вашето място е Севиля. Прекарайте  медения си месец в разходки из  слънчевите улици и градини на Алкасар, където е сниман  „Игра на тронове“ и спирайте само за да похапнете тапас, да изпиете чаша сангрия и за да се целувате, разбира се.