Японски хотел оборудва стая с пълен летателен симулатор

Понякога може да е трудно да заспите, защото хотелската стая не отговаря на вашите навици за сън – например някои хора обичат да имат отворен прозорец, за да запазят стаята хладна, докато други използват релаксираща музика или пък предпочитат около тях да бъде пълна тишина, за да заспят. Един японски хотел има малко по-различна представа за това, какво ще помогне на хората да спят спокойно и пълноценно – той предлага идентична реплика на самолетна кабина, която може да се ползва за виртуални преживявания чрез летателен симулатор.

Симулаторът на самолета в Haneda Excel Hotel Tokyu е предназначен да се ползва от своите потребители, по-скоро докато са будни, отколкото когато спят. Дизайнът на кабината е заимстван от самолет модел Boeing 737-800. По информация на Kotaku една нощувка в стаята ще ви струва 25 300 йени (или около 233 долара) или пък можете да си резервирате 90-минутен урок с инструктор, който да ви преведе по маршрута между Ханеда и летището в Осака в симулатора срещу 30 000 йени (приблизително 277 долара).

Самият хотел е свързан и с международното летище Haneda в Токио, в случай че искате да изживеете допълнително и по-реално летателно изживяване. Haneda Excel Hotel Tokyu не разкрива с какъв софтуер работи симулаторът за полети в стаята, но обявата за иновативната стая се появи малко след анонса на Microsoft за ново попълнение в поредицата Flight Simulator след пет години пауза.

Тази нестандартна хотелска придобивка всъщност е сравнително по-евтина , отколкото хотелска стая на Alienware, която бе построена в Hilton Panama миналата година. Въпреки, че стаята е оборудвана с доста висококачествена игрална машина за времето си с Core i7-7800 процесор и графична карта Nvidia GTX 1800 Ti, включена в 65-инчов OLED телевизор, тя е на по-скъпа цена от 349 долара за нощувка.