„Убийства в Рая“: Ще се завърнат ли любимите ни персонажи?

Мнозина зрители, включително и българските, бяха приятно изненадани от новината, че е потвърдено заснемането на 9-ти и 10-и сезон на един от любимите им криминални сериали. Но дали ще се завърнат харесваните от публиката актьори?

 

Сюжетът 

Детективският сериал е съвместно производство на британската BBC и френската France Télévisions. Действието се развива на тропическия остров Сен Мари в Карибско море и разказва за работата и приключенията на няколко лондонски полицейски инспектори. Разбира се, такъв остров не съществува, затова снимките се случват на френския остров Гваделупа, а някои сцени от шести сезон са заснети и в Лондон.  Първите епизоди се излъчват  през 2011-а, от октомври до декември, по британския канал BBC One, но от втори сезон насам излъчването се измества от януари до февруари. Крис Маршъл, една от звездите на сериала, описва това решение като „да се загърнеш със слънчево одеяло през зимата“. Хитовите серии се излъчват и в България по канал „FOX Crime“. От шестия сезон досега главната роля на инспектора се изпълнява от ирландския комик Ардал О’Ханлън. Детективската история е известна и с това, че през 8-те си сезона е сменила почти всички главни действащи лица, но феновете все още таят надежда, че отново ще ги видят на Сен Мари.

Бен Милър

Въпреки че героят на Милър, детектив инспектор Ричард Пуул, бе убит в първи епизод на трети сезон, потвърждение за завръщане в сериала на британския актьор все още няма.
В интервю за развлекателния уебсайт Digital Spy Бен Милър  сподели: „Да, с радост бих изиграл отново ролята, защото е много забавно. Обожавам персонажа ми!  Но, да съм напълно честен с вас, все още нищо не е сигурно, все пак героят ми бе убит.“.

Решението да напусне през 2014-а бе изцяло на звездата, след като разбра, че ще става баща. Но кой знае как ще се развият нещата в бъдеще.

Сара Мартинс

Чаровната чернокожа актриса се въплъщаваше като детектив сержант Камий Борди и успя да поуспокои зрителите след като Крис Маршъл замести Бен Милър в детективската роля.
Докато самата Сара Мартинс „напуска поста си“, за да може да се снима и развива в други телевизионни и филмови продукции, героинята ѝ заминава на мисия под прикритие в Париж. Така или иначе сержант Камий Борди не бе убита, така че португалската знаменитост би могла безпроблемно да се завърне отново в сериала.

Крис Маршъл

След като пое щафетата от колегата си Бен Милър като главен разследващ на острова, екранният Хъмфри Гудман също си взема довиждане с „Убийства в Рая“ през 2017-а. Крис Маршъл разяснява, че му се е наложило да напусне заради семейни прични, а не заради участие в други хитови серии на BBC, както се говореше.
Според сюжета на поредицата, след години нещастен любовен живот, детектив инспектор Хъмфри Гудман се връща обратно в Лондон, за да се събере отново със старата си любов.

Дани Джон-Джулс

Верните фенове на сериала инкасираха още една неприятна изненада, след като чернокожият британски актьор не се завърна като полицай Дуейн Майърс в осми сезон.
И той като колежката си Сара Мартинс се раздели със снимачния екип в търсене на нещо различно. Впрочем това със сигурност не е краят за екранния му персонаж, защото неотдавна Дани Джон-Джулс обяви, че с продуцента Тони Джордан замислят нещо вълнуващо за сериала.