Всички пари на света: цитати на милиардери за успеха и живота

Най-богатите хора не хвърлят думите си на вятъра.

 

 

 

Джеф Безос, Amazon

Състояние: 114 млрд. долара

„Ако не притежавате упоритост, твърде бързо ще се откажете от експериментите. А ако не ви достига гъвкавост, ще се опитвате да пробиете стената с глава и няма да видите друго решение на задачат пред вас“.

„Ако не искате да слушате критики, просто не правете нищо ново“.

 

Бил Гейтс, Microsoft

Състояние: 90 млрд. долара

„Ако работата, която вършите не ви харесва, създайте собствен бизнес. Аз започнах бизнеса си в гараж. Трябва да посвещавате времето си само на това, което ви е интересно“.

„Дължа успехите си в бизнеса преди всичко на способността си да се съсредоточавам върху перспективни цели, без да се поддавам на съблазънта да решавам моментни задачи“.

 

Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway

Състояние: 84 млрд. долара

„Да отлагаш постоянно търсенето на хубава работа и да се задръжаш на тази, която те убива, е като да отлагаш секса до пенсионирането“.

„Шансът ни връхлита твърде рядко, но човек трябва да е готов за това. Когато от небето се излива злато трябва да имате кофа, а не напръстник“.

 

Бернар Арно, LVMH                                                   

Състояние: 72 млрд. долара

„Парите никога не са били цел за мен. През цялото време безкрайно ме привличаха творчеството и стремежът към съвършенство на най-високо равнище“.

 

Марк Зукърбърг, Facebook

Състояние: 71 млрд. долара

„Най-важното в бизнеса е да се концентрираш върху създаването на нещо важно. Аз просто работех над това, което ми се искаше да ползвам“.

„Facebook не беше създадена, за да бъде просто компания. Facebook бе създадена, за да изпълнява социална мисия – да направи света по-свързан и открит“.

 

Карлос Слим Елу, telecom

Състояние: 67.1 млрд. долара

„Компромисът и отговорността са основните компоненти на успешния бизнес“.

„Много хора искат да променят света към по-добро, заради децата си. Аз искам да променя децата си, за да служат на света“.

 

Чарлз Кох, Koch Industries

Състояние: 60 млрд. долара

„Баща ми винаги казваше: учи всичко, което можеш и когато можеш, защото никога не знаеш, какво и в каква ситуация може да ти послужи“.

 

Лари Елисън, software

Състояние: 58.5 млрд. долара

„Мисля, че най-ефективните хора са мотивирани не толкова от жаждата за успех, колкото от страха от неуспеха“.

„Винаги съм имал склонност да подлагам на съмнение общоприетите възгледи, да се отнасям скептично към експертите и да не треперя пред авторитетите“.