Времето е на тяхна страна: по-красиви, отколкото на младини

Над тези великолепни жени времето сякаш няма власт. Нещо повече – с годините те само стават по-хубави.

 

 

Дженифър Лопес

В началото на 90-те години на ХХ в., когато кариерата на Джей Ло едва започва, певицата далеч не прилича на дивата, каквато я знаем сега. Всичко се променя, когато Лопес получава първата си голяма роля в филма „Моето семейство”, за която кинокритиците й присъждат номинацията си за дебют.

Заедно с нарастващата популярност, стилът на певицата започна да се трансформира – от обикновена латиноамериканка от Бронкс тя постепенно се превърна в ефектна и изтънчена холивудска звезда, на която й бе съдено да се прочуе в киното, да запише осем студийни албума, да създаде собствена колекция от дрехи и да осъществи световно турне с уникално шоу.

Скарлет Йохансон

Скарлет Йохансон попада в киното още като дете. Първата си роля във филма „Север” актрисата изпълнява когато е 10-годишна. Тогава режисьорът на лентата отбелязва, че „малката Скарлет е талантлива със зрял талант”. След успешния й дебют портфолиото на Йохансон започва да се попълва стремително и скоро тя става известна в САЩ.

Вярно, че зрителят възприемаше актрисата изключително в ролята на обикновено момиче. Когато се снима в рекламна кампания на Dolce & Gabbana в ролята на Мерилин Монро, мнозина се възмутиха:”Какъв секс символ е тя? Йохансон е органична само в ролите на селянка, детегледачка или нечия приятелка”. Но, така или иначе, пробивът беше направен – сега с всяка изминала година Скарлет присъства все по-убедително като една  най-елегантните и привлекателни гости на всякакви светски мероприятия.

Ел Макферсън

На младини Ел Макферсън не си и помисля за кариерата на модел, тя се притеснява заради високия си ръст и малкото си килограми. Мечтата на бъдещата звезда е да стане юрист. Но по време на една университетска ваканция Ел е забелязана от ловец на модели, който й предлага да изпробва силите си на подиума.

Попадайки в модната индустрия Макферсън променя прическата си, подбира правилния макиаж и, най-важното, преразглежда своето отношение към самата себе си, превръщайки се от грозно патенце в прекрасен лебед.

Дженифър Гарнър

За пръв път Дженифър Гарнър се появява по телевизията във филма „Зоя”, където изиграва комплексирано подрастващо момиче с щръкнали уши и редки кичури.

„Не бях едно от красивите момичета и не се смятах за привлекателна. Това не беше част от живота ми, но по онова време се чувствах прекрасно. Не мисля, че родителите ми някога са ме наричали красавица, ние просто не мислехме за това”, спомня си по-късно актрисата.

Но времената се променят и на 47 години Дженифър Гарнър бе призната за най-красивата жена в света от списание People.

Деми Мур

От ранно детство Деми Мур е силно комплексирана заради своята външност. Бъдещата звезда страда от вродено кривогледство и има неправилна захапка. Но още преди да изиграе основните си роли, Мур се отървава от мъчителните недостатъци, а след като става популярна се обръща към естетичните хирурзи. Актрисата не крие, че е променила носа, брадичката, устните и гърдите си. Но битката й за красота определено си е струвала всички усилия – на 57 години актрисата изглежда по-добре, отколкото на двадесет.