Впечатляващи хотели в пустинята

Мнозина биха преценили идеята за хотел насред пустинята като дръзка и налудничава. Но този нов тренд в хотелиерския бранш впечатлява не само с новото си по-различно виждане, но и с гениалността си. Пустините не само не са толкова страшни, както изглежда на пръв поглед, но и  предоставят огромно вдъхновение, свобода и различен ъгъл на виждане. Впрочем на тези места за отдих не им липсват нито лукс, нито комфорт. Те са идеални за посещение през зимните месеци от хората, които обичат топлото време.

 

1. Jumeirah Al Wathba Desert Resort & Spa, Абу Даби, Обединени арабски емирства (ОАЕ)

Вдъхновението за архитектурата идва от дизайна на пустините села,а цветовата палитра на хотела напомня на арабската пустош. Разположеният на повече от 20 хил. кв. м. курорт в стил арабеск е снабден с просторни дворове, водни съоръжения и басейни, които са вдъхновени от фалажа – историческа арабска система за водоснабдяване и напояване. Jumeirah Al Wathba Desert Resort & Spa предлага и ежедневни екскурзии из пустинята, пълна СПА програма и шоута с ястреби.

2. Six Senses Shaharut, пустиня Негев, Израел

Хотелът с 58 стаи ще предлага на гостите си езда с камили, прожекции на филми в амфитеатър под пустинното небе и бедуински кът с палатки за пикник. Архитектурата на Six Senses Shaharut е проектирана така, че да се интегрира естествено в пустинната топография. Тя е вдъхновена и от пигментите на местните скали, а озеленяването на комплекса включва голямо разнообразие от регионални кактуси и пустинни цветя. Всъщност ще може да се насладите на всички тези чудеса чак през пролетта на 2020-а, когато хотелът ще отвори врати.

3. andBeyond Sossusvlei Desert Lodge, пустинята Намиб, Намибия

През последните години Намибия бавно, но сигурно, заема своето заслужено място сред най-добрите туристически дестинации в света. Неотдавна andBeyond Sossusvlei Desert Lodge бе реновиран като сегашният му интериор в минималистичен стил е декориран с многобройни полускъпоценни камъни като ахат и кварц. Впрочем хотелът е носител и на сертификата „Dark Sky Reserve“, който цели да съхранява и да развива астрономическия туризъм. Затова той разполага със съвременна обсерватория, управлявана от местен астроном, а красивият му интериорен дизайн въздейства с почти изцяло остъклените си тавани.

4. The Willow House, Тексас, САЩ

Става дума за 12 самостоятелни къщички, които съчетават умело стила и чара на южните щати. Те са изградени върху участък от над 250 дка частна земя в дивия запад на Тексас. Докато се наслаждавате на мистичните гледки към планинската верига Чисос, всеки детайл на прозореците, вратите, мебелите и вътрешния двор ще ви вдъхновява. Външният и вътрешният дизайн са проектирани така, че да бъдат в пълна хармония с околната среда, без излишна помпозност.

5. Al Faya Lodge Sharjah, ОАЕ

Al Faya Lodge е бутиков хотел и СПА в емирство Шарях. Помещава се в две едноетажни бетонни сгради, които някога са били клиника и хранителен магазин. Всяка от петте стаи „гледа“ към близката планина и обсипаното със звезди небе и има достъп до спокойния басейн със солена вода и СПА центъра. Потопете се в съвремения оазис на арабското удобство, гостоприемство и лукс, намиращ се само на половин час от лъскавия Дубай.

6. Anantara Tozeur Resort, Тозеур, Тунис

Тунизийският комплекс, разположен в западната част на пустинята Сахара, се намира в прелестния град Тозеур, който е богат с архитектурата си от XIV век. Хотелът очарова гостите си с изгледите към палмите и дюните, с просторните и светли стаи, арабския дизайн, ресторантът с тенти на открито и традиционния си хамам (турска баня). Впрочем феновете на Star Wars също ще останат доволни, защото в близост са заснети някои от култовите сцени на сагата.

7. Posada by the Joshua Tree House, Калифорния, Съединени щати

Калифорнийското бижу включва 5 луксозни къщички, които са разположени до националния парк „Джошуа Три“. Всяка от тях има собствен басейн със скална архитектура,  барбекю и външен двор от над 1600 кв. метра. Дизайнът им също се вписва идеално в околната пустинна среда. На 130 км от мястото за отдих се намира щатът Аризона, а на още 240 км – главният му град Финикс. Къщите са подходящи както за семейства, така и за големи приятелски компании.