Volkswagen презентира уникални стажантски проекти на Golf

Volkswagen представи в рамките на фестивала във Вьортерзее два проекта, създадени от ученици на стаж в компанията. Въпреки уникалността си, автомобилите са направени в един екземпляр и няма да се появят в серийно производство.

Golf GTI Aurora е оборудван с двулитров с турбокомпресор, развиващ 380 конски сили. Задвижването е към предната ос, а скоростна кутия е седемстепенна DSG. Golf GTI Aurora има мощна аудиосистема с 3500 Вт.

Задните седалки на ексклузивния автомобил са премахнати и е поставена нова централна конзола с екрани, показващи данните на мотора и на автомобила като цяло, а за пасажера има отделен таблет. Цветовете на Golf GTI Aurora са Nardo Gray и Deep Black Pearl Effect и акценти от цвета Mint Green, който е разработен специално за фестивала.

VW Golf Estate R 4MOTION FighteR има увеличена до 400 конски сили мощност на двигателя и се комбинира със седемстепенна роботизирана трансмисия DSG, също така има и система за задвижване на четирите колела. Раздути с по три сантиметра калници и специална боя допълват визията на новия автомобил.