„Най-страшното“: британците плашат децата си Борис Джонсън

Британските граждани превърнаха Борис Джонсън в един от най-популярните костюми за Хелоуин – родителите започнаха да обличат децата си като премиера. Те твърдят, че държавният глава е „най-страшното“ нещо, което може да се случи през ХХІ век.

В държавите, където е обичайно да се празнува Деня на вси светии, децата често се обличат като поп звезди или известни политици. Но през тази година един от най-популярните костюми за Хелоуин е образът на Борис Джонсън. Във Великобритания, където излизането на страната от ЕС беше насрочено за 31 октомври, семействата се възползваха от политическата ситуация и решиха да отбележат историческо събитие, което обаче няма да се случи на тази дата.

Освен като премиера и като опозиционния лидер Джеръми Корбин, децата предпочитат да се маскират като Спайдърмен и героите от популярния сериал на Netflix „Странни неща“, показва проучване на  детския портал Beano Studios. Според резултатите от анкетата сред 2 хил. родители и деца на възраст от 6 до 14 години, неостаряващите вампири, призраците и вещиците отдавна са в миналото – сега хлапетата от началното училище във Великобритания черпят вдъхновение от телевизията, често от новинарските емисии.

Според данните на Beano Studios над половината британски семейства планират да използват Brexit, за да създадат най-запомнящите се тоалети за маскарадите и масовото крънкане на сладкиши. Малко повече от една четвърт от анкетираните заявяват, че ще се облекат като добре известни британски политици, а един от петима отбелязва намерението си да използва тематиката на Brexit, за да декорира дома си.

Джонсън заема 10-о място в списъка на най-популярните детски костюми. Две трети от родителите определят приемника на Тереза Мей като „най-страшната“ знаменитост на ХХІ век. Задачата на онези, които искат да се предрешат хлапето си като премиера е много проста – достатъчно да го облекат в костюм, да завържат накриво вратовръзката му и да добавят къса бяла перука и велосипедна каска.  Това са най-популярните интрепретации на образа на бившия кмет на Лондон.

Честно казано днес последиците от напускането на Европейския съюз плашат гражданите на страната много повече от многобройните зли духове, които ужасяваха предци им.