„Минималистичният шик“ на „Жени Стил“

Модната къща представи най-новата колекция за 2019-2020

Дизайнерът Евгения Живкова представи новата си колекция на тема „Минималистичен шик“ за новия есенно-зимен сезон. Зала 3 на Националния дворец на културата беше пълна с български и чуждестранни гости, известни и неизвестни личности, любопитни да наблюдават дефилето. Гостите бяха посрещнати от приятна джаз музика и непринудена атмосфера. Когато светлините притихнаха, музиката се смени и шоуто започна.
Моделите на модна агенция „Визаж Модел Груп“ се справиха блестящо и впечатлиха публиката с талант и харизма. Добре подбраните модерни и свежи парчета на известни изпълнители като Тейлър Суифт и Деми Ловато, създадоха подходящ музикален фон на събитието и повдигнаха настроението.
В края на модното ревю излезе и самата Евгения Живкова, която получи множество цветя и заслужени комплименти за работата си.

Тематиката

Есенно-зимната колекция е вдъхновена от естетиката на минимализма в модата. Философията на минимализма се изразява в отърсване от всичко излишно в облеклото, запазвайки само основните му елементи, които взаимно и лесно да създават хармония помежду си. Изчистените линии и функционалността на дрехите са адресирани най-вече към работещата, амбициозна и взискателна жена.
На ревюто бяха представени 60 тоалета, разделени в девет теми.

Материите

Модната къща „Жени Стил“ е използвала в най-новата си колекция материи като вълна, кашмир, тафта, шифон, трико, дантела и коприна.
Актуалните цветове бяха тъмносин, цикламен, черен, бял, сив и тюркоазен.
Десените – дюс, каре, жакард – наподобяващ дамаска, флорални мотиви и райе.

Облеклата

Представени бяха абсолютно задължителните за сезона палта и сака с различни дължини, някои от тях – леко вталени. При моделите е използвано едноредно и двуредно закопчаване.  Интересно е, че саката от кашмир с удължен силует могат да се носят и като връхни дрехи. Те се комбинират идеално с къси и дълги панталони с висока талия и елегантни къси рокли от шифон и тафта. При някои сака и палта се забелязваше комбинация на различни десени, цветове и материи.

Показани бяха актуални за сезона прави и леко разкроени рокли  с дължина около, под и над коляното, някои от моделите бяха украсени с волани и плисета в долната си част.

Малката черна рокля бе представена в различни варианти – като рокля смокинг и класическата малка черна рокля. Подходящи за официални поводи са и смокингите – с втален или прав силует, съчетани с панталон.