„Бижутерски“ вани за 1 млн. долара украсяват разкошни вили в Дубай

Произведенията от планински кристал и розов кварц са изработени от италианската компания  Baldi

 

Мястото на тези вани е в музея или в големите дворци на Европа – всяка от тях представлява произведение на изкуството. Не е за чудене, че в света има само няколко такива бройки. Ваните са дело на италианската компания Baldi, която си е спечелила световна слава в производството на луксозни аксесоари за дома с използването на скъпоценни камъни. Сред тях са планинския кристал, аметистът и малахитът. Брандът съществува вече над сто години и продължава да е верен на традициите на флорентинския занаят.

Едва ли е изненадващо, че дизайнерите на първия ултра разкошен комплекс  XXII Carat Club Villas са избрали за партньори именно виртуозите от Baldi. За вилите на изкуствения остров Палм Джумейра в Дубай, компанията изработи няколко „бижутерски“ вани, всяка от които струва точно 1 млн. долара.

Част от тях са изработени от  10-тонен амазонски кристал и не са шлифовани отвън. Природният релеф подчертава естествената красота на блестящия кристал, точно както линиите на необработените диаманти подчертават красотата на камъка. Други вани са направени ръчно от блокове розов кварц и са украсени със злато и скъпоценни камъни.

XXII Carat Club Villas е затворен комплекс със собствен  200-метров плаж и 22 ултраразкошни вили с площ от 900 до 1300 кв. метра. Стойността им варира от 10.5 до 25 млн. долара. Интериорите са изпълнени в три стила – Emerald, Ruby и Sapphire. Мебелите и декорът за тях са доставени от луксозни европейски прозиводители –  La Cornue, La Cuisine Française, Devon & Devon и Angelo Cappellini.