Ултралуксозно СПА за 14 млн. паунда

Лондон е идеален не само за пазаруване и туризъм, но и за СПА уикенд. Напоследък, обаче, английската провинция започва да изпреварва мегаполиса с гениални иновации и страхотни условия, свързани с лечебно-разкрасителните процедури. Представяме ви СПА центъра в Sopwell House, намиращ се до градчето Сейнт Олбанс, графство Хартфордшир.

Малко история

Луксозният хотел, който се помещава в историческа сграда от джорджианската епоха,  разполага със 128 стаи, кънтри клуб, конферентен център, 2 ресторанта, 2 бара, козметичен салон, фитнес и танцово студио. Но неотдавнашният ремонт на СПА-центъра за 14 млн. паунда – го превръща в първия подобен частен обект на територията на Обединеното кралство. Хотелът добива популярност и като домакин на други клубни и международни футболни отбори, например Националния отбор по футбол на Англия.

Видове членство

Хотелът предлага два вида членски достъп:

Пакетът Cottonmill  включва използването на закрит басейн, два зареждащи с енергия басейна,  модерна фитнес зала с най-модерно  оборудване, студио за танци, сауна, парна баня, тераса край басейна и така наречената Sitting Room. След лечебно-козметичните процедури, гостите на хотела могат да се възползват от релаксиращата стая с рози.

Пакетът The Club at Cottonmill включва допълнително използване на пространства и съоръжения от световна класа, включително градини, двете специални стаи: шепотна и тъмнорелаксираща. Клубната зона е достъпна само за избрана група от членове и ограничен брой гости.

Накратко ултрамодерената балнеотерапия разполага с почти всички екстри, които могат да задоволят дори и най-капризните клиенти.

Нововъведения

Някои от тях се предлагат и в House of Elemis в Лондон, но фактически Sopwell House е първото британско СПА, което започва да ги предоставя.
Ето кои са те:

Шепотна стая – в нея посетителите лягат на удобни шезлонги и без да повишават глас се наслаждават на гледката отвън и приятната камина в центъра на помещението.

Тъмнорелаксираща стая – в приятната синя стая с леко осветление, гостите ще се насладят на иновативните шезлонги във формата на пашкули с вибрираща повърхност.

Лечение Звук и Пясък –  клиентът лежи върху затоплено легло от кварцов пясък, наслаждавайки се на приятните звуци, които издават тибетските купи.

Кехлибарено или кварцово кристално легло –  наричат се така, защото материалите се изсипват в голяма вана, където след това се загряват.  Престоят в съоръжението облекчава мускулното напрежение по време на масажа.