TS 900 H Apex – една бърза играчка за пораснали

Автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 2.5 секунди – също толкова, колкото и Bugatti Chiron с неговите 1500 конски сили.

 

„Екипът на Тушек се радва да бъде отново в Salon Privé“, отбелязва основателят на бранда Tushek и автомобилен състезател Альоша Тушек. „През последните години ние интензивно разработвахме и конструирахме модерни технологични решения за нашия нов модел TS 900 H APEX, по-специално в областта на електрическото задвижване“ допълва изпълнителният директор на TS Motors.

Задвижването на Tushek TS 900 H Apex е хибридно, като агрегатът се състои от два електромотора и 5.2-литров V8 с механичен компресор. Бензиновият двигател е поставен в задната част, а електромоторите задвижват предните колела. Съвкупната мощност е 950 к.с. и 1400 Нм въртящ момент.

Максималната скорост на словенската кола е 380 километра в час. Автомобилът има свалящ се твърд покрив, като и вдигащи се нагоре врати. От марката не споделят, кога TS 900 ще бъде пуснат в серийно производство и на каква цена ще се продава.