Труднодостъпните кътчета от рая

Представете си първите усещания, които изпитвате,  след като стигнете до мястото на дългоочакваната ваканция. И колкото по-труден е маршрута, толкова по-голямо е удоволствието когато най-накрая се доберете до курорта на мечтите си. Разказваме ви за няколко хотела, заради които си струва да прекосите половината свят

 

 

Bawah Reserve, острови Анамбас, Индонезия

Полет до Сингапур, пътуване с лодка и още час и половина полет с хидроплан ви делят от спиращия дъха резерват Bawah,  разположен в относително непознато място с древна история. Става дума за архипелага между полуостров Малака и остров Калимантан. Комплексът е проектиран в съответствие с всички принципи на опазване на околната среда.

Една от основните цели на собствениците е да запазят Bawah като „екологична утопия“ и да създадат райска среда за посетителите. Хотелът предлага пълно потапяне в тропическия живот: от красиво оформените бунгала, построени от екологични и рециклируеми материали, до голям брой развлечения, включително гребане, туризъм, дайвинг  и много други.

 

Alila Jabal Akhdar, Оман

Панорамата, която се открива от Alila Jabal Akhdar към оманските планини Хаджар, е омагьосваща. До хотела може да се стигне само с джип след  около  два часа и половина пътуване от Мускат.

От разкошните апартаменти, декорирани с тъмно дърво, и ресторанта на открито  Juniper се разкрива прекрасна пгледка. Но най-добре ще може да усетите цялата красота на пейзажа докато плувате в централния басейн, който сякаш виси на ръба на пропастта.

 

Wickaninnish Inn, Канада

На дивото западно крайбрежие на остров Ванкувър, където тропическите гори се срещат с Тихия океан, хотел Wickaninnish Inn съчетава лукса и автентичната селска красота на Тофино.

Да не говорим за Ancient Cedars Spa, където традиционните местни процедури се извършват с изглед към невероятната красота на крайбрежието.

 

Nine Skies, Шри Ланка

Маршрутът до този бутиков хотел в Шри Ланка е вълшебен. От прозорците на влака, който ще ви достави за 4 часа до малкото планинско селе Ела, откъдето после ще продължите към курорта, се разкриват впечатляващи, живописни гледки.

Nine Skies, който е разположен на върха на чаен хълм, има само пет  стаи, обзаведени в колониален стил.  Всяка от тях е с изглед към терасата в градината и басейна с несравнима гледка към долината. След като пристигнете на това прекрасно място, домакините ви гарантират пълно уединение.

 

Le Taha’a, Френска Полинезия

За да стигнете до остров Таха във Френска Полинезия, ще трябва да летите със самолет от  Таити до най-близкия остров Раятеа. Оттам частна лодка ще ви отведе до хотела. Усещането за покой, което ще изпитате след пристигането си, е много по-приятно, отколкото можете да си представите.

Целият комплекс Le Taha’a е изграден от традиционни полинезийски материали: сламени покриви, бамбук, тапа и въжета , изплетени от кокос.  Апартаментите и вилите се издигат над лазурните води или са разположени  на снежнобелия  плаж – лукс в най-чистата си форма.