Три премиери на часовници през 2019-а

Чисто нови колекции и известни модели в невиждан досега облик.

 

 

 

 

 

Richard Mille Bonbon Collection

Тазгодишната „бонбонена“ колекция е издържана в стила поп арт. Тя включва само 10 модела, всеки от които ще бъде прозиведен в 30 екземпляра. Часовниците са оформени като сладкиши (кекс, пастила, близалка и лакрица) и плодове (лимони, ягоди, боровинки, личи, киви  и череши) – изберете каквото ви харесва. Дизайнерите са показват чудеса от изобретателност  – например, за да придадат реалистичност на ръчно изрисуваните с акрилови бои корпуси, са добавили ефектът на пудра захар, създаден с помощта на на натрошен емайл и фин пясък, използван при пясъчните часовници. За основа са използвани добре познатите автоматични модели на бранда  RM 07−037–03, RM 16–01 и RM 37-01 с най-сложния за производство механизъм.

Audemars Piguet Code 11.59 by Audemars Piguet

Работата над новата колекция отне седем години на бранда, които не бяха пропилени напразно.  Външният вид на моделите (те са само 13) се определя от много тънката рамка, увенчаваща корпуса със сложна архитектура, съчетаваща окръжност и осмоъгълник, както и полирания до огледален блясък циферблат под сапфиреното стъпкло с незабележима за окото сложна форма. Три от техническите компоненти се използват за пръв път. Сред тях са новият механизъм с интегриран хронограф за връщане, индикатор за датата и 70 часовата резервна мощност. Корпусите на всички модели, независимо от функциите им, са с еднакъв  диаметър от 41 мм и се изработват само от бяло или розово злато.

Ulysse Nardin Classico Manara

Щвейцарската марка от Льо Локл отново се обърна към еротичните сюжети, но този път без двежещи се фигури в непристойни пози. Фриволните акварели са дело на италианския класик на еротичната рисунка Мило Манара, а майсторите на лаковата миниатюра старателно са прехвърлили изображенията върху часовниковите циферблати. Художникът е изобразил взаимните чувства  между русалка, жителката на надводния свят Надя и безименна акула, така че и двете любими теми на бранда – морето и еротиката – се разкриват изцяло.  Представени са общо 10 миниатюри с различна степен на пикантност, всяка от които ще украси циферблатите на 10 хил. екземпляра, произведени в две версии – от стомана или от розово злато (само 200 бройки).  Цените, както се полага на произведения Métiers d“Art, са солидни – 26 900 долара за стоманената версия и 34 400 долара за златната.