Четирима актьори повторили съдбата на филмовите си персонажи

Преди да заснемат поредния си филм, професионалните актьори вършат огромна работа „вживявайки се” в новата си роля, защото им предстои да се превъплътят в героя си не само външно, но и вътрешно. Но дали е толкова лесно да „излязат“ изцяло от ролята си и да се сбогуват със своя персонаж, когато работата е свършена?

 

Анджелина Джоли и Брад Пит

Анджелина и Брад бяха смятани за една от най-красивите двойки в Холивуд. Те се появиха два пъти заедно на големия екран, изигравайки историите на персонажи, свързани с романтични отношения. Изненадващото е, че тези филми се оказаха пророчески за самата двойка. През 2005-а излезе екшънът „Господин и госпожа Смит“, разказващ  за трудния живот на семейна двойка убийци, които се обединяват срещу целия свят (под формата на мощни фирми, които са ги наели), за да се защитят взаимно и да запазят брака си. Именно след този филм започна връзка между Анджелина и Брад и в реалния живот. На двамата им се наложи да доказват, че всичко между тях е сериозно, защото феновете дълго време не можаха да простят на Брад Пит раздялата с Дженифър Анистън.

Десет години по-късно съпрузите отново участваха заедно в друг филм – драмата „Лазурен бряг”. Но този път героите им преживяваха криза във връзката си. В реалния живот Анджелина и Брад също започнаха да се отдалечават един от друг. Година по-късно актрисата подаде молба за развод, позовавайки се на непримирими различия.

Дейвид Духовни

Този харизматичен холивудски актьор стана известен благодарение на телевизионния сериал „Досиетата X”, чийто първи сезон излезе през далечната 1993 година. Четиринадесет години по-късно на Дейвид Духовни бе предложена главната роля в нов многосериен проект „Секс до дупка” (оригинално име Californication), който също спечели невероятна популярност. В него актьорът се превъплъщава в писателя Ханк Муди, който бавно, но сигурно стига до дъното, погълнат от бездната на алкохола и забранения секс.

След известно време в медиите изтече информация, че актьорът страда от подобни зависимости и в реалния живот. Духовни се опита да преодолее пристрастяването си към секса и алкохола в специализирана клиника, но това не помогна за спасяването на брака му. През 2014 г. двамата със съпругата му се разведоха договаряйки се за съвместно попечителство над двете им деца.

Мишел Докъри

Британската актриса Мишел Докери стана известна след излизането на телевизионния сериал „Имението Даунтън” в който изпълнява ролята на арогантната егоистична аристократка Мери Кроули. Нейната героиня се жени за млад адвокат от Манчестър на име Матю, който в един прекрасен ден става наследник на имението Даунтън. Въпреки факта, че отношенията им са преживели много възходи и падения, семейният живот на Мери и Матю се оказва доста щастлив. Не след дълго младата съпруга ражда дете. Но на бащата на бебето не е съдено да види как синът му пораства: Матю катастрофира в кола, докато бърза да се прибере при семейството си.

Подобно на своята героиня, актрисата Мишел Докери също трябваше да оцелява след смъртта на любимия си човек. Младият й годеник Джон Дайнин почина след години борба със сериозно заболяване.