Честит рожден ден на Моника Белучи!

Името на Моника Белучи е синоним на женската красота. „Италианската богиня“ продължава да приковава всеобщото внимание с невероятния си сексапил. Целият свят се възхищава на Моника Белучи, която днес, на 30 септември, навършва 55 години.

Тайната на красотата на Моника не е само в гените, апетитната фигура и чувствените форми, но и в мъдрите й разбирания за света. Актрисата е от онази рядка порода хора, които умеят да виждат прекрасното във всекидневието, и в незначителните, на пръв поглед, дреболии. Предлагаме ви най-добрите мисли и изказвания на тази разкошна жена.

 

„Веднъж бях просто шокирана от мисълта: „Красивите жени са създадени за момчета, лишени от въображение.“ Познавам много красиви хора, чийто живот е пълен ужас. Защото нямат нищо друго освен красота, защото им е скучно със себе си, защото съществуват, само за да се отразяват в очите на другите“.

„Ти си красива, когато смяташ себе си за такава. Няма значение какво мислят другите“.

„Моята мантра за красотата? Яж, обичай и живей!“.

„Трябва да бъдем снизходителни. В крайна сметка кои сме ние: люди хора, опитващи се да запазят равновесие върху топка, която също, въртейки се със страшна скорост, пътешества из Вселената. Кой може да е съвършен в такимва условия?“.

„Красотата вдъхновява поетите, но обижда посредствените хора. Някои възприема красотата като обида. Красотата предизвиква любопитство и ярост, прави хората агресивни. Когато красива жена влезе в стаята, повечето мъже изпитват желание, а повечето жени – злоба“.

„Никога няма да бъда слаба. По природа съм доста мързелива. Обичам да ям. Аз съм истинска. И нямам намерение да ставам фалшива“.

„Понякога може да срещнете адското копеле, което да ви накара полудеете по него. Човешките демони са толкова привлекателни, колкото и добродетелите“.

„За мъжете любовта е част от живота. За жените любовта е живот“.

„Детето има красива кукла, той я обича, но му се иска да я счупи, за да разбере какво има вътре. Ние, възрастните, правим същото“.

„Станах независима много рано и дори не знам какво е това да поискам нещо от мъж. Мога да разчитам на себе си и това е много важно. „Държанка“ , на италиански е mantenuta, буквално „тази, която държат в ръка“. Аз не искам някой да ме държи в ръката си“.

„Красотата се превръща в проблем за жените само в два случая: когато я няма и когато няма нищо друго, освен красота“.

„Хората могат да простят ума на човека, дори таланта му, но красотата – никога“.

„Красотата става жива и интересна, когато е скрита от дрехите“.

„Бях модел като много младо момиче. Беше забавно, но ако и до днес си бях останала само модел, щях да се самоубия“.

„Любовта живее само когато има уважение един към друг и свобода. Желанието да притежаваш другия като вещ е абсурдно“.

„Не разбирам жените, които казват, че мъжкото желание ги унижава. Според мен те просто  противоречат на себе си“.

„Знам, че не бива да ям брашно, хляб и паста. Но какво да се прави … Мразя забраните. Понякога ни трябва парченце удоволствие, нали? Вредно е, разбира се. Но още по-вредно е да се отказваш от всичко“.

„Вместо да ходя на фитнес, нося черно – това е много по-практично и приятно“.

„Красотата наистина е сила, но само ако знаете как да я използвате. Това е същото като да имаш Ferrari: ако не знаеш как да караш истински, нямаш нужда от него“.

„Никой не ни принадлежи: нито съпрузите ни, нито децата. Можем само да споделим нещо с хората, които обичаме“.

„Никога не бих искала да съм на отново на двайсет. Сега съм много по-щастлива, отколкото тогава, защото на онази възраст все още се опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем . Сега знам точно от какво имам нужда и без какво мога да живея“.

„Няма нужда да мразите хората, които ви завиждат, защото признават, че сте по-добри“.

„Човешкият ум се развива в технологичен план, но не и по отношение на чувствата“.

„Когато хората се развеждат, това винаги е трагедия. В същото време, ако останат заедно, това може да бъде още по-голяма трагедия“.

„Мъжете се опитват да поддържат властта си за сметка на жените. Те се страхуват от независими красавици, привличат ги млади, незрели момичета, до които да изглеждат силни“.

„На стари години бих предпочел да гледам децата си, отколкото да гледам филмите си“.

 „Когато бях много малка, исках да докажа на всички, че имам и мозък. Сега ми е все едно“.