Честит рожден ден на Кийра Найтли!

Днес, 26 март, британската актриса и звезда от „Карибски пирати” Кийра Кристина Найтли навършва 35 години. Тя е играла в много култови филми, номинирана е два пъти за „Оскар”, целувала се е с Орландо Блум, стана муза и лице на бранда Chanel и винаги има какво да каже. На рождения ден на Кийра Найтли си припомняме някои от нейните остроумни и самоиронични изказвания.

 

В този бизнес известността продължава една секунда. Вие може да станете известни за миг, но хората ще продължават да губят интерес към лицата, защото всяка секунда идват нови. Днес съм известна. Утре няма да бъда. Аз разбирам, че това ще свърши така, както е започнало – за миг. Но ще продължа по-нататък. Ако сте актьор и съжалявате за това, значи сте избрали грешна професия.

Всички казват: „О, Господи! Толкова приличаш на Натали Портман!”. Но това прекрасно! Ако ме сравняваха с Арнолд Швраценегер, тогава щях да се притесня.

Да, имам гърди. Както и 50% от населението. Наистина ли трябва да си губим времето говорейки за моите? Не мисля така.

Актьорското майсторство изисква голяма наблюдателност, което означава възможност да седиш с часове в кафенето и наблюдаваш хората.      

Странно е когато хората те разпознават на улицата, те те познават, а ти тях – не. Това е необичайно усещане, но не се оплаквам.  

Аз просто не мисля за храна. Самата мисъл за диета ме кара да искам чипс и сладолед. А аз просто ненавиждам спортните зали.

Най-тежкото физическо упражнение, което правя, е да включа телевизора.

Дизайнерите ми изпращат роклите си, за да ги нося, но аз се чувствам като 5-годишно момиченце в гардероба на мама. Накрая винаги обличам тениска и джинси.

Не мога да живея в Лос Анджелис. В този град има място само за съвършени жени. Гледаш ги и си мислиш: „И аз искам да съм толкова съвършена”. Но това не е за мен – всички знаят, че Кийра Найтли е най-мързеливата крава в света.

Мисля че всяко момиче мечтае да срещне мистър Дарси.

Всички ние искаме да сме част от идеални, безупречни, божествени отношения, но такива не съществуват. Това е фантазия, която ни натрапват, включително филмите. В любовните отношения има много други компоненти: ревност, самота, невроза, безумие…

Готова съм на всичко за любимия мъж! Мога дори да му направя кафе!

Докато не изживееш част от живота си, не изпиташ силни разочарования и не получиш рани – ти си нищо като актьор.

Аз съм актриса, значи съм малко луда.

Всичко, което се случва с нас, трябва да приемаме като едно от условията на човешкото съществуване и опит. Вървя през живота, стараейки се да отдавам дължимото и на болката, и на радостта. Понякога успявам, понякога – не, но вървя напред и се надявам, че ще продължа да вървя напред..

Обикновено на снимките изглеждам идиотски, но целият фокус е в това, че обикновено ме фотографират в хотел „Риц”, а „Риц” винаги изглежда зашеметяващо.