Странни, прекрасни и уникални хотели по света

Има много хотели по целия свят, които предлагат уникални услуги за възможно най-приятното изживяване на престоя в тях, но сред тях има и такива, които се открояват повече от другите. Това са 10 от най-уникалните хотели в света, подбрани от шведския блогър Александър Уолтнер:

 

ZAANDAM INNTEL HOTEL, Амстердам, Холандия

Това е един забележителен хотел, с дизайн на традиционните холандски къщи, подредени една върху друга, който наподобява красиво творение от лего елементи.

 

 

DOG BARK PARK INN, Cottonwood, САЩ

Хотел Park Bark е разположен в Айдахо и е построен във формата на бигъл, което го превръща в нещо наистина уникално.

 

 

MONTANA MAGICA LODGE, Чили

Някога чудили ли сте се какво е да живеете в планината? В The Montana Magica Lodge, най-накрая можете да получите отговор на този въпрос и да преживеете своето мечтано приключение.

 

 

TREEHOTEL, Швеция

Атрактивен дизайн сред върховете на дърветата – това е сбъдна фантазия от детството, за която всички сме мечтали, но в един доста по-луксозен и достъпен вариант.

 

 

MANTA RESORT, Танзания

Петзвездният подводен хотел край о-в Пемба, Танзания, предлага на посетителите да спят сред водните обитатели на 4 метра под повърхността на Индийския океан.

 

HOTEL KAKSLAUTTANEN, Финландия

Във финландската дива природа ще намерите скрит хотел Kakslauttanen. А там ви очаква стъклено иглу, през което можете да видите северното сияние, докато лежите в леглото си.

 

 

GIRAFFE MANOR, Наироби, Кения

Искате ли да закусите с жирафи или да изпиете следобедното си кафе в двор, в който се разхождат свободно пред вас диви жирафи? Ако отговорът е ДА, то Giraffe Manor е идеалният хотел за вас.

 

 

SAND HOTEL, Холандия

Вероятно всички сме строили пясъчен замък като деца, но хрумвало ли ви е някога да построите толкова голям пясъчен замък, че да можете да живеете в него? Това е идеята на един нестандартен хотел в Холандия, изграден от пясък.

 

 

UDANG HOUSE, Бали, Индонезия

В Udang House в Бали ще получите уникално преживяване, наслаждавайки се на колоритния подводен живот под пода на вашата спалня.

 

 

MAKANYANE SAFARI LODGE, Южна Африка

Ако сте почитатели повече на слоновете, отколкото на жирафите, трябва да посетите Makanyane Safari Lodge в Южна Африка. Слоновете ще се разхождат свободно около вашата стая и ще получите уникалната възможност да ги разгледате отблизо.