Стартъпите на 2019-а, които може да ви „позлатят“

Съвременният динамичен свят вече е доминиран от изкуствения интелект, а това е идеалното поле за изява на новостартиращите компании. Високите технологии, роботиката, медицината, здравеопазването, интернет приложенията ще стават все по-усъвършенствани.

Фирмите за рисков капитал и големите технологични инвеститори не пестят парите си, за да финансират идеи, продукти и услуги, които ще им донесат висока възвръщаемост още през 2019-а. Десетки стартъпи с потенциал се борят да излязат на голямата сцена. Но някои от тях наистина имат шанса да се превърнат в тотален пазарен хит и да умножат светкавично средствата, вложени в тях.

Highspot

Стартъпите на 2019-а

Highspot е една от най-големите стартиращи компании през 2019-а. Тя получи финансиране от 35 милиона долара на трети рунд, което се случва с бизнеси, привлекателни за придобиване или за публично предлагане. Стартъпът за мениджмънт на продажбите бе субсидиран от OpenView VC. Най-хубавото е, че гигантите Salesforce и Madrona Ventures също проследиха инвестиционния кръг.
Highspot вече придоби доста голяма популярност, а компании като Twitter, Dropbox и Siemens използват нейните услуги. В момента Highspot има над 90% редовни потребители и предлага поддръжка в повече от 125 държави.

Five AI

Стартъпите на 2019-а

Компанията Five AI се стреми да трансформира европейските градове в по-безопасно място чрез промотирането на автомобилите без шофьори. Повече от 10 месеца тя събира данни за поведението на участниците в движението, за да подпомогне развитието на новата технология. Услугата е за хора, които използват колата си за ежедневни пътувания. Тестовете вече са започнали в Обединеното кралство като целта е до края на 2019-а безпилотните автомобили да се появят масово по най-големите магистрали. Засега Five AI е осигурила финансиране от 37.7 милиона долара, а основният инвеститор е Amadeus Capital Partners.

Footloose

Стартъпите на 2019-а

Почистването на котешка тоалетна два пъти дневно може да отнеме почти 20 минути. Но с Footloose това е 90-секундна задача. Става дума за автоматизирана кутия за отпадъци, която може да се самоочисти, следи здравето на домашния ви любимец, включително количеството на отпадъците и времето, необходимо на котката да „свърши работа“. А както е известно тези домашни любимци се нуждаят от чиста тоалетна, точно както и ние. Всеки път, след като приключат с тоалетната, Footloose започва 8-минутно броене, за да започне цикъла на почистване, който изпраща всички нечистотии в плътно затворен съд. Всичко, което трябва да направите, е да изхвърлите торбата за отпадъци.Чрез интернет приложение собствениците на котки могат да следят здравето на своите домашни любимци.
Компанията поиска 50 000 долара финансиране, за да започне масово производство, но вместо това получи над от 1.5 милиона долара. Тя вече работи усилено, за да достигне до глобалния пазар.

DecorMatters

Стартъпите на 2019-а

DecorMatters е онлайн приложение за виртуална реалност, което предефинира начина, по който купувате онлайн продукти за декорация. С помощта на камерата на смартфона, програмата ви помага да си представите домашния интериор преди действително да се сдобиете например с нов диван. Приложението използва компютърна визия и технология за разпознаване на изображения, за да помогне на потребителите да „видят“ как ще изглежда домът им с мебели. То се основава на патентована AR технология, в която си заслужава да се налеят средства. Засега основният инвеститор е Zenstone с 1.5 млн. доларова инжекция.

Bundil

Bundil се появяви, след като хората започнаха да се интересуват от криптовалута. Приложението е плод на въображението на Дмитри Лаф. Идеята хрумва на младежа, когато в семейството започват да му задават въпроси за инвестициите в криптовалута.
По принцип всички, които работят с крипто, трябва да преминат няколко определени стъпки. Но Bundil позволява на потребителите автоматично да инвестират дребни суми от покупки с кредитни или дебитни карти в различни форми на виртуалните пари, включително Bitcoin, Ethereum, LiteCoin и Bitcoin Cash. Платформата обхваща ежедневните транзакции, например покупка на кафе или на обяд, като рестото може да се обърне в предпочитана криптовалута. Засега основен инвеститор в проекта със 100 000 долара е Kevin O’Leary.

Sano

Стартъпите на 2019-а

Sano е обещаващ стартъп, който предлага автоматичен мониторинг на глюкозата. Топ приложението осигурява наблюдение на количеството глюкоза в кръвта. Главният изпълнителен директор на компанията намери място в класацията на Forbes за 30-те шефове, разработващи най-перспективни медицински изделия. Номинацията е за новаторска технология, която наблюдава и ограничава броя на диабетиците.
Sano си партнира с Fitbit, за да улесни хората да наблюдават нивото на глюкозата в кръвта си директно чрез специален часовник. Засега проектът е събрал малко над 20 млн. долара.

Aura Health

Когато сте стресирани, угрижени или имате проблеми със съня, Aura Health ще ви осигури пълно спокойствие, като ви предостави мотивиращи истории за успеха, медитация или коучинг. Приложението работи с най-добрите терапевти и треньори, за да предложи персонализирани истории за всеки, които траят около три минути. Всеки разказ със звук и музика засяга определена тема. Това означава, че отнема само три минути, докато аурата ви напълно се прочисти от негативните мисли. Проектът е събрал 2.7 млн., долара предимно от Prototype Capital.

Park and Diamond

Стартъпите на 2019-а

Компанията Park and Diamond разработва защитни каски за велосипедисти, които са компактни, малки и лесни за поставяне дори в джоба на панталона. Защитните приспособления изглеждат точно като бейзболна шапка, но са корави като диамант. Те са изпитани в множество тестове и са доказали надеждността си. Освен това се предлагат на достъпни цени и затова са прекрасна инвестиция. Park and Diamond събраха почти 2 милиона долара чрез краудфандинг. Сега работят за подобряване на каските и за навлизане на нови пазари.

Inamo

Стартъпите на 2019-а

Inamo се появява като в приказките. Веднъж главният изпълнителен директор на компанията Питър Колбърт отишъл на сърф и осъзнал, че не е взел нито кредитна карта, нито кеш. Той решава, че би било чудесно да разработи продукт, който може да се използва на сърф, колоездене или другаде, без да е необходимо да наличието на портфейл или смартфон.
Inamo – решение за безконтактно плащане за онези, които не обичат да държат кредитните си карти под ръка през цялото време. Услугата струва на потребителите само 24 долара, срещу които получават миниатюрна SIM карта, действаща като безконтактна кредитна карта. Можете да поставите SIM картата в малка торбичка и да я свържете с интелигентен часовник или смартфон. Inamo вече се предлага в САЩ и Австралия и е един от най-добрите стартиращите продукти през 2019 година.

Imbellus

Работодателите непрекъснато се оплакват, че служителите им не са готови да поемат високи позиции в компанията. Причината е, че образователната система не успява да подготви учениците и студентите за работните места, които са най-търсени на пазара на труда.
Но не се притеснявайте, Imbellus ще помогне. Приложението е модифицирало SAT и други тестове и е изготвило персонализирани тестове за всяка възможна предлагана длъжност. Така и работодателите, и служителите ще получат своето. Стартъпът се сдоби с добро финансиране от над 22 млн. долара и вече започна работа по индивидуалното атестиране.