Starbucks: Какво си заслужава да опитаме и какво не

Бивши служители на най-популярната верига за кафе в света разказват какво си струва да си вземем оттам и какво не се нуждае от толкова много внимание.

 

 

 

Ако искате повече кофеин, поръчайте си редовно варено кафе, вместо еспресо

Според официалната информация за напитките на „Старбъкс“ едно еспресо съдържа 75 мг. кофеин, докато в малък пакет Pike Place medium roast кофеинът е вече 235 милиграма.

Мнозина допускат грешката да платят повече за няколко дози еспресо, само за да си набавят повече кофеин.“ – споделя Транг Фам.

Банановият хляб с ядки е най-вкусен, когато е още топъл

Без съмнение сладкишите и десертите на „Старбъкс“ си подхождат много с кафето, а банановият хляб с ядки си остава класика в жанра.

Много е важно, когато си поръчвате нещо за хапване, да помолите да ви го притоплят, ако не е излязло скоро от фурната.“ – казва бившата бариста Адриен Пауърс. „Това особено важи за любимия ми бананов хляб с ядки – когато е притоплен, или прясно изваден от фурната, има вкус на домашен!

Blonde еспресото си подхожда идеално с ваниловото лате или капучино

Става дума за версията с по-леко печени кафеени зърна, която, според Адриен Пауърс, ще бъде по-апетитна, ако се добави във ванилово лате или капучино. Впрочем любителите на този аромат не бива да се стесняват, ако искат да си поръчат допълнителен ванилов сироп към напитката.

Горещият чай е добър избор, ако ще оставате по-дълго време в заведението

Не е тайна, че мнозина идват в „Старбъкс“, за да почетат книга, да си научат уроците или да използват интернет, докато работят на лаптопите си. Затова, ако не харесвате кафето, чаят е също е добър избор.

Обикновено сервираме чая в големи чаши, за да му се насладите повече. Не само, че е висококачествен, но и се причислява към напитките, които могат да бъдат напълнени наново.“ – информира Адриен Пауърс.

Но много е важно да не изнасяте чаят извън кафенето, освен, ако не седите на някоя от външните маси, защото тогава това право вече няма да важи.

Спестете повече пари като си вземете по-голямо кафе

За някои хора кафето на „Старбъкс“ е по-скъпо от това в кварталното магазинче. Затова, ако и вие търсите начин да не харчите много, най-добре е да поръчате голям размер кафе, вместо няколко по-малки.

Ако сте с няколко приятели си вземете голямо кафе и поискайте три отделни чаши“ – съобщава блогърът и бившата бариста Беки Бийч, – после разделете напитката в другите чаши поравно – икономично и практично.

Горещият шоколад не си заслужава

Според Транг Фам, ако ви се пие нещо по-специално и сладко, по-добре си поръчайте фрапучино: „Фактически плащате за голяма чаша мляко с шоколадов сос – същият, с който приготвяме напитката моча.

Ако ви се яде сандвич, вземете си го от друго място

Беки Бийч разказва, че сандвичите не се правят в самото заведение, а се внасят от външен източник. Затова, ако ви се хапва вкусен сандвич – по-добре отидете на друго място.  Все пак специалитетът на „Старбъкс“ са кафетата.