Spice Girls се завръщат като анимационни герои в нов филм

Почитателите на поп музиката от 90-те години имат повод за радост – Paramount Animation ще пусне на екран анимационен филм за Spice Girls. А още по-добрата новина е, че всичките пет членове на емблематичната момичешка група ще бъдат част от него. Виктория Бекъм, Мелани Браун, Мелани Чизхолм, Ема Бънтън и Джери Халиуел ще обединят усилия в новата филмова продукция.

Идеята за филма е все още в начална фаза наред с други издания, предвидени да бъдат реализирани до 2020 година, съобщи „Холивуд Репортер“. Тази продукция ще даде на феновете това, което наистина искат – ще бъдат включени както класиките на Spice Girls, така и техните нови песни. И петте певици от култовата през 90-те години на миналия век музикална група са обвързани с предстоящата анимация като участват дейно в процеса по създаването й.

 

 

Музикалният магнат Саймън Фулър ще създаде филма, сценарият на който ще бъде написан от Карън Маккула и Киви Смит, известни с работата си по филмите „Професия блондинка“ и „10 неща, които мразя у теб“. Все още не е обявен режисьор на предстоящата анимация.

Това не е първият опит за филм, вдъхновен от историята на една от най-успешните момичешки групи в историята – през 2017 г. петте дами трябваше да се съберат за документален филм и нова музикална продукция. Spice Girls, групата създадена през 1994 г., се върна в центъра на вниманието през последните години.

Преди няколко месеца, почти 20 години, след като се разделиха, изпълнителките от прочутата момичешка банда потвърдиха, че планират да се съберат за нови проекти. Глобалното турне „Spice World“ с предвидени 13 концерта, в което участват всички оригинални членове на групата, с изключение на Виктория Бекъм, започна миналия месец.