Special звезден рожден ден: Неизвестни факти за лошото момче Чарли Шийн, което днес навършва 54

Лошото момче Чарли Шийн се ражда на 3 септември 1965г. в Ню Йорк.  В негова чест днес ви разказваме малко известни факти от живота на това толкова скандално холивудско момче.

Истинското му име е Карлос Ървин Естевес. Бабите и дядовците му са емигранти от Испания и Ирландия. Родителите на Чарли също са актьори, както и двамата му братя  – Емилио и Рамон, сестра му Рене и чичо му Джо. Явно родът е наистина талантлив.

Charlie Sheen with dad Martin Sheen and brother Emilio Estevez #celebritydads

Докато учи в гимназия, Чарли се сприятелява с някои бъдещи звезди. Прави и домашни филми с приятелите си, но е изключен от училище заради измами с кредитни карти.

Charlie Sheen 1984 | Michael Stein | Flickr

Чарли се снима с баща си в „Екзекуцията на редник Словик“, когато е едва 9-годишен, но кариерата му набира пълна скорост през 80-те години.  Хитът „Взвод“ на Оливър Стоун взима четири награди „Оскар“.

Актьорът взима участие и в друг проект на Оливър Стоун – „Уолстрийт“. През 90-те взима и участие във военните пародии „Смотаняци“. Най-известната роля на Чарли, обаче, си остава тази в „Двама мъже и половина“, където той сякаш не играе, а е просто себе си.

Two and a half Men -- my niece got us into this, so funny -- there is no replacing Charlie Sheen.

Друг малко известен факт е, че тялото на Шийн е покрито с повече от 10 татуировки. Сред тях има дракон, скат, както и интересен надпис „ще се върна след 15 минути“.

Таналните на Чарли Шийн не се изчерпват с актьорството. Той притежава и добри умения за писане. През 1990г. публикува своя стихосбирка, наречена “Peace of mind”.

Чарли е сред най-богатите телевизионни актьори с  печалба от 125 милиона долара. Заплатата му за „Двама мъже и половина“ се вдига  от 350 000 долара за епизод през 2006 г. до 825 000 долара за епизод през 2008 г. И после…до 1,25 милиона долара за епизод през 2010 г . Всеки сезон имаше 22 епизода.

Two and a Half Men 11x17 TV Poster (2003)

В даден момент от кариерата му, Чарли Шийн става по-известен с любовта си към купоните, наркотици те и алкохола, отколкото с актьорската си игра. От 2017г. насам обаче, Чарли Шийн е наистина чист, бори се само с тютюнопушенето.  Да влезе в правия път е решение, което той взима, след като едва не умря заради начина си на живот.

Чарли Шийн става дядо на 48 години, когато най-голямато му дъщеря Касандра ражда момиченце.

Освен Касандра Чарли има още 4 деца – две дъщери от Денис Ричардс и близнаци от Брук Мюлер.