Продава се най-скъпото шикозно имение в Сан Франциско

На Сан Франциско му се носи славата като един от американските градове с най-хубавите къщи и спиращи дъха гледки.

Неотдавна, обаче, едно семейство реши да предложи за продажба новото си жилище, което, ако се продаде на желаната за него цена, ще стане най-скъпото в историята на града на мъглите.

Причината за продажба

Домът на господин Майкъл и госпожа Сочи се намира в шармантния квартал „Пасифик Хайтс“ и разполага с невероятен изглед към Голдън Гейт Бридж и острова Алкатрас. Той е построен през 2004 г., а четири години по-късно е купен от богатата двойка, така че не се нуждае от сериозни бъдещи ремонти. Въпреки това семейство Бърч решава да го продаде за 39 млн. долара. Спред брокера Дебора Свобода, бившите му стопани искат да се преместят на Британските Вирджински острови.  

Общи характеристики

Имението представлява 5-етажна сграда, разположена върху площ от над 1000 кв. метра, с няколко стаи, дворoве, балкони, библиотека, билярдна зала, килер за вино, джакузи, гараж за четири коли и два големи апартамента: основен и за гости. Двамата притежатели се доверяват на опитния интериорен дизайнер Кен Фулк, чийто почерк личи във всяка стая, придавайки ѝ уникален стил и специфична атмосфера.  Като цяло интериорният дизайн се доближава до английския класически стил, въпреки че в някои помещения преобладава съвременният. Все пак в къщата има места, които се отличават повече от другите.

Двойното стълбище

Прекрасното елегантно стълбище е заобиколено от множество висящи по стените портрети, повечето от които датират от XVIII век. Интересно е, че сред тях има и по-модерни, например портретът на рок легендата Елвис Пресли. Не бива да се пренебрегва и впечатляващият килим на зеброви райета, който засилва още повече царствената атмосфера.

Работният кабинет

Кабинетът е просторен, светъл, стилен и пълен с всякакви артефакти; книги; нови технологии. Не се учудвайте, ако забележите голямата мозйка на британското знаме, която краси вътрешната страна на камината – все пак господин Бърч е англичанин. В допълнение, от двете страни на камината се намират две картини на традиционно облечени английски войници, което само подсилва британския дух в този дом.

Билярдната зала

По желание на собствениците, автентичният бар – взет от фалирала британска таверна, е позициониран в билярдната зала. Освен да пробват богатото разнообразие от напитки, гостите могат да продължат да се забавляват и край билярдната ретро маса. Другата специална „играчка“ в тази зала е старият работещ касов апарат с ръчка, зад който всеки би се почувствал като барман от едно време.

В края на краищата, каквито и да са реалните мотиви за решението на Майкъл и Сочи Бърч да продадат своето имущество-бижу, новите му собственици със сигурност ще бъдат много доволни, и кой ли не би бил?