Пристрастията на Джеф Безос: милиардерът обича космоса и да мие чинии

Как живее най-богатият човек в света Джеф Безос? За какво е готов да харчи впечатляващи суми? Истината е, че милиардерът води доста спокоен начин на живот, който обаче включва и някои скъпи пристрастия. Безос е най-големият собственик на земя в САЩ и притежател на пет имения.

 

 

Космосът

Колкото и да е странно, едно от хобитата на Джеф Безос е космосът. Той има собствена аерокосмическа компания Blue Origin, в която инвестира значителна част от приходите си. Създадена е през 2000 г. за развиване на космически туризъм. Джеф е убеден, че изследването на космоса е неразделна част от израстването на поколенията и на планетата като цяло.
Безос е толкова запален на тема космическо пространство, че увлича и членове на семейството си в щурите си начинания – в свободното си време те търсят потънали части от ракетите на НАСА. Бизнесменът има амбициозни планове за 2020 година, когато планира да лети до Луната. Интересно е, дали ще вземе и децата си със себе си?

 

 

Amazon Studios

През 2013-а Amazon се разширява и се появяват Amazon Studios. Литературният фанатик реши да се развива в посока на развлекателната индустрия. Точно така, той не винаги е отчайващо сериозен. Първите творения на студията са сериалите „Човекът във високия замък“ и „Transparent“. Следващата поредица е „Властелинът на пръстените“. Между другото, книжният магнат се пробва и като актьор, участвайки в една от сериите на „Стар Трек“. Безкрайност.“ Талантливият човек е талантлив във всичко!

 

 

Гурман

Бизнесменът има специални хранителни навици. И изобщо не става дума за деликатесите, които впрочем са в изобилие. Милиардерът обича да яде неща, които никога не е опитвал! Веднъж, докато бил на среща, магнатът си поръчал „супер закуска“ – октопод с картофи и бекон, зелено чесново кисело мляко и яйца. Твърда необичайна закуска… Но за първи път.
Въпреки че има прислуга, Джеф обича да мие чинии и смята това за много секси. Както се казва, и богатите имат свои странности.

 

Почитател на модата

Гардеробът на милиардера расте и се развива заедно с неговата компания. Безос успешно съчетава класическите визии с непринудения стил. Това със сигурност го отличава от другите представители на света на високите технологии.
Напоследък многократно е сравняван с известния холивудски актьор Дуейн Джонсън, както и със супергероя на комиксите за железния човек Тони Старк. Тези аналогии очевидно ласкаят Безос.
Скъпият часовник Ulysse Nardin Dual Time, слънчевите очила Garrett Leight Van Buren, дънките с маратонки или каубойските ботуши в гардероба не пречат на бизнесмена да облича стилни костюми за официални срещи.

 

 

Книгоман

Джеф Безос просто „яде“ книгите. През 2013-а бизнесменът купи американската издателска къща The Washington Post. И задължи всички свои служители да прочетат произведението на Насим Никълъс Талеб „Черният лебед. Въздействието на слабо вероятното в живота и на пазара“.