Приказките оживяват с тази невероятна хижа

Помните ли онези дребни, подобни на джуджета същества с големи стъпала, наречени „хобити”? Феновете на „Хобит” вече могат да отседнат в невероятен курорт в стил измислената „Средна Земя”, описана от писателя Джон Роналд Руел Толкин в негови произведения. Курортът се намира в дивата природа на Монтана в САЩ и е проектиран от Стив Майкълс по вдъхновение на известния дом на Фродо и Билбо Бегинс.

Магическият курорт разполага с кладенец на желанията, тролска мина, къща с тролове, мини елфско селище, крайпътна приказна къща и всичко останало, което е необходимо, за да се пренесете в света на „Хобит”. А в основата му е хижа, където гостите могат да отседнат и да се почувстват като истински персонажи от приказната история на „Хобит”. Хижата е с капацитет за трима и е предназначена само за възрастни. Благодарение на отдалеченото си местоположение, курортът пренася гостите в свят на оживели декори от рекордната филмова трилогия.

„Всичко започна като къща за гости за приятели и семейства, но когато синът на дърводелеца каза, че прилича на къща от „Хобит”, в главата ми проблесна невероятна идея и целта оттук нататък беше да го „хобитизирам”. Винаги съм имал голямо въображение, така че темата за хобит беше страхотна, повечето от нещата са ръчно изработени. Имали сме посетители от цял свят дошли да видят нашите произведения за магия и чудо”, отбеляза Стив Майкълс. Той е изградил елфско селце за по-малките посетители; мост над реката, който издава призрачни звуци, когато пресичате; осем основни хобит къщи с над 100 малки врати, прикрепени към дървета.

Стив вече планира следващия си курорт за един съвсем различен магически свят.  „Следващият ми план е да построя замъка Хогуортс”, споделя създателят на този сбъднат сън за всички почитатели на историите за магия и вълшебство.