Предстои скорошен дебют на McLaren Artura

McLaren потвърди, че „Artura“ ще бъде името на новия хибриден суперавтомобил, базиран на V6 мотор. McLaren Artura ще e първата хибридна суперкола от серийното производство на британския автомобилен производител, който ще официално ще се появи на пазара през следващата година.

 

McLaren Artura е нов във всяко отношение и бележи началото на нова ера. Въз основа на опита, натрупан чрез разработването на хибридния хиперкар McLaren P1 през 2012-а, а по-късно и на Speedtail Hyper-GT, очаква се Artura да има невероятно бързи времена.

„Всеки елемент от автомобила е изцяло нов. – твърди Майк Флевит, главен изпълнителен директор на McLaren Automotive. – От архитектурата на платформата и всяка част от хибридния задвижващ механизъм, до външното тяло, интериора и модерния интерфейс на водача”.

Задвижван от V6 бензинов двигател с два турбокомпресора и електрически мотор, тази машина трудно ще може да бъде настигната.

Твърди се, че новият McLaren Artura е разположен между GT и 720S в техния състав и ще бъде изграден върху новата платформа на McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), проектирана и произведена в Технологичния център на McLaren Composites. Автомобилът разполага с нов компактен бензинов двигател с двойно турбо V6, който е в комбинация с лек хибриден задвижващ механизъм и електрически мотор, които ще дават мощта и производителността на много по-големите V8 двигатели на McLaren. За ежедневно шофиране McLaren Artura ще работи и само с електричество за градски пътувания без емисии.

Продажбите на суперавтомобила McLaren Artura ще започнат през първата половина на 2021 г., като McLaren ще разкрие допълнителни подробности и цени в началото на следващата година.