Представяме ви Fenyr Supersport – кола за 3.4 мил. долара

Бутиковата автомобилна компания W Motors е основана през юли 2012-а в столицата на Ливан – Бейрут, но по-късно премества централата си в Дубай. W Motors Fenyr SuperSport е произведена в лимитирана серия от 25 екземпляра, всеки от които разполага с карбонова каросерия и двигател, разработен от тунинг магьосниците на RUF, които стоят зад производството на страхотните Porsche-та в Германия.

Автомобилът е вторият модел в гамата на компанията, известна до момента със спортното си купе Lykan Hypersport, което участва в седмия филм от поредицата „Бързи и яростни“. Най-общо казано, Fenyr Supersport представлява карбонов звяр с оптимизирана аеродинамика и максимална скорост, която според достоверна информация надхвърля 400 километра в час. С него W Motors иска да предложи алтернатива на популярния Bugatti Veyron.

Колата е базирана на алуминиево тръбно шаси и се задвижва от туин-турбо 4.0-литров боксерен двигател, разработен от германската тунинг компания RUF; според създателите мощността ѝ достига 900 к.с. и 1200 нютон метра. Нейният максимален въртящ момент, от 1200 Нм, се предава към задните колела чрез 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и диференциал с ограничено приплъзване, чиито точни стойности зависят от конкретните настройки. Благодарение на леката си карбонова каросерия Fenyr SuperSport тежи ниските за суперавтомобил 1200 килограма. От 0-100 км/ч. суперколата ускорява за 2.7 секунди.

Производството на Fenyr Supersport е изключително лимитирано, като всички бройки са разпродададени още преди да бъдат създадени.