Porsche представи най-мощното 911 Turbo S

Компанията Porsche представи най-мощната и уникална модификация на купето 911 Turbo S, която е получила името Exclusive Edition. Тя се отличава от базовия вариант по увеличената с 27 к.с. мощност на мотора, както и по специалния си цвят и допълинтелно оборудване.

Както и стандартното 911 Turbo S, новото спортно купе разчита на 6-цилиндров бензинов турбомотор с обем 3,6 литра, но неговата мощност вече е 607 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а до 200 км/ч – 6,9 секунди. Максималната скорост е 330 км/ч.

В оборудването на 911 Exclusive Edition Series влизат 20-цолови джанти, керамични спирачни механизми, адаптивно окачване PASM, завиващи задни колела и допълнителен пакет Sport Chrono.

Моделът е получил и уникален златисто-жълт цвят на каросерията, направен от подразделението Porsche Exclusive Manufaktur. Акценти от него присъстват и в интериора – например на подглавниците на седалките, които на свой ред могат да бъдат регулирани в 18 различни положения.

Ще бъдат произведени само 500 бройки от автомобили, като всяка една от тях ще се предлага със специален часовник от Porsche Design, за чиято направа са използвани карбон и титан. За клиентите е предвидена и специален комплект чанти.