Porche GT3 RS – 4-литров двигател с въздушно охлаждане и 520 конски сили

Porsche 911 GT3 RS е със спортно шаси и 4-литров, високоскоростен двигател с въздушно охлаждане и мощност от 520 конски сили. Спортният автомобил е базиран на 911 GT3, допълнително усъвършенстван чрез съчетаването на двигател с подобрени данни и ходова част, съдържаща рекалибрирано кормилно управление на задната ос, предназначено за максимална динамика и прецизност. Порше GT3 RS ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди и максимална скорост от 312 километра в час.

След излизането на пазара на 911 GT3 и 911 GT2 RS, с този модел Porsche представя своето трето поколение GT спортен автомобил, одобрен за движение по пътищата. Аеродинамиката е определила дизайна на широката, оптимизирана по отношение на теглото каросерия с нейното класическо здраво задно крило. Състезателният облик продължава в интериора с изработени от карбон седалки тип „корито“ за осигуряване на стабилна странична опора в отговор на динамиката на задвижване на високо ниво.

Вдъхновените от моторните спортове технологии гарантират, че шасито предлага изключителна динамика на задвижване. Шарнирни връзки на всички рамене осигуряват още по-голяма прецизност. Двайсет инчовите олекотени джанти с новоразработени спортни гуми 265/35 на предната ос увеличават пъргавината и реакциите на кормилното управление, докато двайсет и една инчовите джанти с гуми 325/30 на задната ос подобряват сцеплението. Както при всички сегашни спортни автомобили GT, пакетът Clubsport е наличен и за 911 GT3 RS без допълнително заплащане. Пакетът включва греда против преобръщане, ръчен пожарогасител, подготовка за прекъсвач на акумулатора и шестточков предпазен колан за изживяване като при спортно шофиране.

За особено амбициозните водачи отделът на Porsche за моторни спортове е създал опционален пакет „Вайзах“ за допълнително намаляване на теглото. Пакетът включва допълнителни карбонови компоненти за шасито, интериора и екстериора, както и опционални магнезиеви джанти. В своята най-лека конфигурация този пакет намалява теглото на 911 GT3 RS до 1.43 тона. Цената на чисто нов автомобилът за България е около 400 000 лева.