Porche Carrera 911S – бележи края на бензиновата ера през 2020

Porsche ще бележат края на една цяла епоха в автомобилостроенето с последното Porche Carrera S. Новият модел се очертава да е последният бензинов екземпляр от серията, веднага щом излезе тази година.

The Wall Street Journal е първият тествал новото 911, още преди да се е появило официално на пазара. Carrera S 2020 е по-бърза от предходния модел, като ускорява от спряло положение до 100 км/ч. за 3.3 секунди. Компанията официално обяви плановете си да остави в миналото дизела и бензина най-късно до 2025 година. От там насетне производството на Porsche ще е фокусирано изцяло върху хибридни и електрически автомобили.

Базовият модел ще се продава за 115 500 долара, а този с всички екстри е 41 000 долара по-скъп. Компанията майка Volkswagen възнамерява да се възползва максимално от последните моменти на бензиновите двигатели, като завишава леко конските сили. Говорейки за сигурност, трябва да отбележим новата система за шофиране в мокра среда. Под шасито на Carrera S 2020 са инсталирани микрофони, улавяйки разликата в шума, който издават гумите при контакт с пътната настилка и сигнализират на водача, ако е препоръчително да превключи на „дъждовен режим“. Страничните крила сменят позицията си и прилепват шасито на няколко сантиметра от асфалта. Двигателят е претърпял значителен ъпгрейд благодарение на подобреното турбо и увеличения капацитет, достигайки до 443 к.с. и въртящ момент от 530 нютон метра.