Положителна енергия в дома

Всички познаваме прекрасната пречистваща енергия на природата, далеч от града, без значение дали сме в планината, на море или покрай река. Едно е сигурно, ще се върнем вкъщи. След като изпитаме онова усещане на спокойствие и тази неповторима връзка с природата, най-осезаемо различаваме градския шум и суматохата. Част от тази разлика е енергията програмирана в предметите на тези места. Природата има по-позитивна енергия от домовете ни и града.

А защо е така?

Сигурно ви се е случвало да седите до някой непознат човек и без да си кажете и една дума усещате че, енергията на този човек в този момент е тежка. Тъга, стрес, страх… Подобни емоции и негативни мисли променят генерално енергията в тялото на човека.

Когато сме в природата има доста по-малко хора и техните мисли не „замърсяват“ чистотата на позитивната й енергия. Мислите са енергия. Тази негативна енергия се прикрепва към физическите обекти около нея. Енергията от негативните мисли има доста по-устойчива сила и остава по-дълго от енергията на позитивната мисъл. Енергията която носят грижите, страхът и стресът тлее доста по-дълго от тази на любовта, спокойствието и радостта.

Слънчевите лъчи са един поток от положителна енергия която отмива негативната. Сякаш кристална планинска вода отмива замърсяванията. Спомняте ли си, колко често сте били депримирани след ден на плажа?

Природата е осипана с растения. Растенията както и всички същества които имат нужда от кислород за да оцелеят, емитират позитивна енергия. Растенията са живи, но не мислят както мислят хората, затова и не отделят негативна енергия както хората. Растенията не се стресират за работа, сметки или отношения.

Понякога дори и след като се върнем от почивка в природата, домът ни не ни създава достатъчно енергиен комфорт или спокойствие. Той също има нужда от прочистване от негативните енергии които невидимо витаят до всеки ъгъл.

Преди да заредим дома си с позитивна енергия е редно да го изчистим от тези натрупвания с негативна енергия. Затова ето няколко начина как да отстраните негативната енергия в дома си:

Солни килими.

Вероятно сте чували за онзи „ритуал“ който много суеверни хора практикуват, хвърляне на сол зад рамото, или сте виждали че, жените които баят, ползват сол докато наричат „пациента“. Това не са просто така създадени практики или „бабини деветини“.
Фън-Шуй силно препоръчва прочистването на дома със сол заради свойствата на солните кристали. Солните кристали имат невероятна способност да изчистват „програмираната“ негативна енергия. Солта изтрива тази информация както гъбата изтрива тебешира.  Това е един много достъпен и лесен начин. Просто поръсете суха трапезна сол върху килимите (ако материята не го позволява, сипете върху пода), оставете да постои около час и след това минете с прахосмукачка. За всяка средно голяма стая използвайте около 5-6 лажици сол. А ако искате да инвестирате в дома си лампите от солни кристали са най-добрата алтернатива. Освен, че пречистват дома ви, те са уникален и красив декор за всяко помещение.

Премахнете натрупванията.

Стари списания както и мръсните дрехи привличат много негативна енергия в дома. Отстранете стари вещи които повече не са ви нужни. Поддържайте местата които най-често ползвате подредени, като масата за кафе, нощните шкафчета или кухненския плот. Измивайте мръсната посуда своевременно и я подреждайте. Негативната енергия е като паразит, тя си търси „нечисти“ предмети към които да се прикрепи. Поддържайки жилището ви подредено, чисто и спретнано, предпазвате дома ви от негативни енергии.

Силен шум.

Звучи странно, но не е. Силните шумове разкъсват енергийни потоци и подпомагат техното разсейване. Тъпанът и чанът са чудесен пример в нашия фолклор който по време на обреди и ритуали традиционно се ползват до ден днешен за изгонване на негативна енергия. Една вечер с любимите ви хора, громогласен смях и бурни танци ще заредят домът ви с положителна енергия дни наред. Природата го прави също чрез тътена и шума на громотевиците. Усещаме въздухът по-лек и енергията в града по-мека още на следващият ден.

Пренаредете мебелите.

Китайците практикуват Фън шуй и с тази цел. Понеже негативната енергия се прикрепва към предметите, когато преместите дори и с половин метър освежавате пространството около него. Подредете дома си с възможно по-широки пространства около мебелите, за да може негативната енергия по-лесно да се отсейва. Самото пренареждане ще позволи на голяма част от натрупалата се отрицателна енергия да изчезне.

Растения

Те добавят цвят, кислород, жизнена и положителна енергия в дома ви. Освежават помещението и създават релаксиращ амбиент, благодарение на пречистващите си възможности. Все хубави неща. Но само ако се грижите за тях. Няколко примера за растения в дома са Алое Вера, Змийски език, Бамбукова палма, Филодендрон…

Успокояваща музика.

В днешно време вече има огромен избор на релаксираща и успокояваща музика. А за още по-приятно успокояващо и зареждащо преживяване на тази музика купете си хубави тонколони или сложете качествени слушалки. Ето една препоръка в следващият линк:

Orange colors of the mind

Медитирайте

Медитацията в собственото ви жилище освен, че е приятна и комфортна за вас самите, зарежда и дома ви с положителна енергия. Няма нищо по-силно пречистващо действие от медитативното състояние на ума. Много хора мислят че, медитацията е някаква свърх-способност която се прави само в известното положение на вкръстени крака и изпънати ръце. Но това не е така. Намерете комфортно положение за вас и просто оставете мислите ви да идват и отминават. След определено време ще изчезнат. Това е медитация. Тишина и спокойствие.

Билки

Индианците, но не само те ами и Траките са ползвали най-различни билки за нах-различни обреди и ритуали, както и за пречистване на енергията около тях посредством горенето им. Салвията е най-известна с пречистващите си качества.

Всичко това може да превърнете в един забавен ритуал, ваш и на вашето семейство. Ако нямате такова желание или възможност, запалете една ароматна свещ, направете си една приятна и ароматна баня или просто изпийте един билков чай на спокойствие или с приятна музика. Но преди всичко, бъдете с позитивна мисъл. Животът е твърде кратък, а денят още по-малко.