Плодове, които може да навредят на здравето ни

Свикнали сме да смятаме плодовете за истинска панацея за всички привърженици на здравословния начин на живот, особено за онези, които следят килограмите си. Но далеч не всички плодове са полезни за организма. Някои от тях  може да ни поднесат твърде неприятни сюрпризи.

Крушите

Вечната сянка на ябълката – крушата, съвсем не е безобидна. Първо, тя не е подходяща за бърза закуска, защото съдържа твърде много захар, и второ – не бива да се яде на празен стомах заради голямото количество твърди фибри. И накрая, сутрешната й консумация не е добра идея – проблемите с тоалетната ще ви преследват през целия ден

Гроздето

За съжаление този любим на мнозина плод носи на организма повече вреди, отколкото ползи. В него има излишък от захар (особено в светлото), обвивката на зърната причинява газове по време на храносмилането, а семената натоварват червата. Освен това киселините в гроздето се отразяват зле на зъбния емайл.

Кайсиите и прасковите

Тези иначе ароматни и сочни плодове по принцип са тежка храна. Те дразнят осезаемо  стомашната лигавица и дори могат да причинят стомашно разстройство.

Бананите

Технически, бананите не са съвсем плодове, но в ежедневието сме свикнали да ги броим за такива. Бананите са с високо съдържание на калории и не са подходящи за хората, които искат да отслабнат, зашщото се усвояват дълго време. Малцина знаят, че бананите съдържат вещества, които блокират функцията на клетките, разграждащи мазнините.