Отдих с мисия в покоите на махараджата

Популярният сайт за пътешественици Airbnb вече дава възможност да резервирате част от покоите в една от резиденциите на владетелите на Джайпур. Цената на удоволствието е малко над 8 хил. долара. Какво може да получите срещу тези пари? И защо махараджата отваря вратите на двореца си?

Благодарение на новото предложение на Airbnb всеки, който е готов да бръкне по-дълбоко в портейла си, има шанс да пребивава в кралските покои и в същото време да подкрепи една благородна кауза.
Негово Височество, 21-годишният владетел на Джайпур –  махараджа Савай Падманабх Сингх, отвори вратите на покоите в луксозния си дворец, за да покаже луксозния апартамент Gudliya в Airbnb. Приходите от отдаването му под наем на апартамент (чиято декларирана стойност е над 8 000 долара на вечер), ще бъдат дарени на благотворителния фонд на принцеса Дия Кумари, който подпомага селските жители и занаятчиите от Раджастан.

Разположеният в Северна Индия – Джайпур, известен още като Розовия град, е дом на кралското семейство от 1722 г., когато е завършено и строителството на двореца. Сградата има много вътрешни дворове, високи тавани и богата украса, характерна за индийската архитектура. Апартаментът Gudliya разполага със собствена кухня с цялото необходимо оборудване, баня и басейн.
„Радвам се, че с посредничеството на Airbnb, моето семейство и аз можем да украсим живота на пътешественици от цял ​​свят с великолепието на Раджастан, – казва махараджата. – Благодарение на собствените си пътувания чрез Airbnb аз се чувствах като желан гост в различни градове и се радвам, че мога да споделя с останалите индийското гостоприемство в неговата най-концентрирана форма.“