Организирайте си уикенд, посветен само на вас и любимите ви неща

Създайте си малък празник този уикенд. Искате ли да се повозите на теснолинейка и да се насладите на прекрасната българска природа, на родните танци и любимите песни? Искате ли да имате една спокойна съботна вечер с чаша хубаво вино и прохладен планински въздух? Обичате ли да играете хоро? Цените ли ентусиазма на самодейните творци? Обичате ли животни? А искате ли да се насладите на два дни само за себе си и любимите си занимания?

Ако отговорът ви поне на един въпрос е „ДА“, то прочетете какви събития сме избрали да ви предложим този уикенд:

 

Национален фолклорен събор край теснолинейката

Вторият национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни“ се организира край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, този уикенд на 10-ти и 11-ти август 2019 година. Посетителите ще имат възможност да покажат своята подкрепа за теснолинейката; да уважат ентусиазма и уменията на стотиците самодейци, които ще се изявяват на сцената;, да се насладят на чист прохладен въздух сред Родопа и Рила; да поиграят хорца и да хапнат вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров. Вечерта на 10-ти август ще има голям празничен концерт, огън и греяно вино.

 

Международен фолклорен фестивал „Дунавци пее и танцува“

Седмото издание на Международния фолклорен фестивал „Дунавци пее и танцува“ ще се проведе на 10-ти и 11-ти август 2019 г. на площада пред кметство Дунавци. Този вече традиционен празник се създава, за да съхранява и утвърждава в съвременния начин на живот на фолклорното изкуство – песенно, танцово, музикално и обредно. Сцената е възможност за изява на самодейните колективи, за да получат признание за труда си, за съхранение и популяризиране на песните, танците и обредите на своите населени места и региони.

Национален събор „Да покажем българското“ – Вършец

Този уикенд във Вършец ще се проведе фолклорно надпяване и национален събор за български породи животни „Да покажем българското“. Програмата ще зареди посетителите с добро настроение чрез представяне на породите животни, участващи в събора; фолклорно надпяване и фолклорен празник „БАЛКАНА ПЕЕ“; духова музика; национална киноложка изложба; шоу с кучета; концерт на народната певица Бойка Дангова и с изпълнението на мъжката фолклорна група „Змей Горянин“ от с. Зверино.

Летен фестивал за жената – Бургас

На 10-ти и 11-ти август 2019 всички дами в Бургас ще имат възможността да посетят първия Летен фестивал, посветен на жената. Два дни от приказното лято ще бъдат специално запазени за нежния пол с инициативи, посветени на женското здраве, красотата, личната грижа, модата и вдъхновението. Всяка дама ще има възможността да прекара и посвети два дни изцяло на себе си; да се възползва от специални летни намаления; да тества най-качествените продукти и услуги на пазара; да се срещне със специалисти в грижата за женското здраве, красота и лична грижа, както и да се отдаде на вълнуващ летен шопинг.