Special Weekly

Общество и политика

Предлагат Кунева за просветен министър

Партиите от Реформаторския блок предлагат кандидатурата на вицепремира Меглена Кунева за министър на образованието. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителния съвет на блока в петък, 29 януари. "Премиерът Бойко Борисов е информиран за избора ни", съобщи партийният заместник на Кунева в Движение "България на гражданите" Найден Зеленогорски. Той призна, че на срещата по-рано през деня Борисов ясно им е казал, че трябва спешно да вземат решение. "Всичко е наред. Г-жа Кунева ще се справи по безупречен начин, ще предложим цял екип”, допълни Зеленогорски.

Попитан какво следва оттук нататък, той отговори: „...Заседание на парламентарната група на Реформаторския блок, на която отново ще обсъдим номинацията и разчитаме да получим максимална подкрепа на колегите. В този смисъл колегите от гражданската квота ще имат заседание в понеделник с хора от бившия Граждански съвет, на което ще обсъдят не само темата с евентуалната подкрепа на г-жа Кунева за министър на образованието, но и линията им на поведение по отношение на подкрепа за мнозинството или излизане в опозиция."

Зеленогорски отказа да коментира какво е влиянието на партията на Корман Исмаилов "Свобода и достойнство", която е част от блока, в образователното ведомство, както и появилите се информации за разследвания на ДАНС в това министерство.

Още по темата - на стр. 11