Няколко идеи за вълнуващи семейни приключения

Светът е изпълнен с много възможности за приключения. Има обаче места, които е най-подходящо да бъдат посетени в определена по-ранна възраст, за да създадат вълуващи детски спомени от семейната почивка.

В края на лятната ваканция, експертите от Baltic Travel Company разкриха петте места, които е добре да посетите с децата си преди те да пораснат. Тези дестинации са особено подходящи за ранна детска възраст, но гарантирано и вие ще се насладите максимално на всяка една атракция.

 

Legoland Windsor

Legoland е любима дестинация за децата – там те са в състояние да се насладят на едно приказно преживяване. Увеселителният парк е изграден за деца на възраст между 3 и 12 години, но може да се използва и от по-големи. Това е едно уникално място, в което въображението няма граници. Можете дори да удължите престоя си с нощувка в хотела на комплекса.

 

Обиколка на студиото на Хари Потър

Ако децата ви са запалени фенове на Хари Потър, тогава няма по-добро място за тях от обиколка на студиото на Хари Потър в Хертфордшир. Те могат да оставят въображението си да се развихри, докато седят в емблематичната Голяма зала на Хогуортс. Обиколката е изпълнена с възможност да се докоснете до истински реквизити от филма. Децата ви ще бъдат развълнувани да станат част от магическата земя, която са виждали само на екрана.

 

Космически център Кенеди

Космическият център в Кенеди представя забавен прочит на науката. Той има специални интерактивни атракции, които са образователни, но и забавни. Освен това, ако вашето пътуване се допълни с изстрелване на ракета, децата ви ще запомнят изживяването за цял живот.

 

Лапландия

Това място е олицетворение на детското въображение. Изберете си време от годината, през което да създадете една специална семейна Коледа, дори и да е извън зимния сезон, и заведете децата си в къщичката на Дядо Коледа, където заедно да се повозите на шейна с елени и да се разходите из вълшебните села. В детска възраст посещението на Лапландия допълва мистерията около Коледа и белобрадия старец.

 

Grand Cayman Island, Каймановите острови

Ако децата ви са големи любители на водата, тогава те ще останат очаровани от посещението на един от най-зрелищните подводни светове на планетата. Каймановите острови в Карибите са известни със своите места за гмуркане и са истински рай за почитателите на водни спортове. Най-големият от трите Кайманови острова, Grand Cayman, предлага редица варианти за семейни занимания, наред с приказно красивите си плажове.