Новото Porsche Cayenne E-Hybrid ще получи по-голям eлектрически капацитет

Porsche поставя батерии с по-голям капацитет в гамата на Cayenne E-Hybrid през 2021 година. Новите батерии са със сила 17.9 kWh в сравнени със сегашните възможности от 14.1 kWh за всички хибриди. Напоследък Porsche изглежда е на вълна замяна на батерията. След надграждане на батериите в Panamera E-Hybrid, производителят обяви и ъпгрейди за джиповете на марката.

 

Въпреки че се очаква увеличаване на обхвата с по-големия капацитет на батерията, няма да знаем точните стойности, докато EPA не публикува официалните си тестови номера. Известно е обаче, че задвижването в приставния хибрид Cayenne през 2021 г. е непроменено спрямопредишният.

Той беше оборудван с 3.0-литров V6 турбокомпресор, докато Turbo S E-Hybrid все още е посветен на могъщият с двойно турбо 4.0-литров V8 двигател. Мощността на превозните средства е съответно 455к.с. и 670 конски сили.

Porsche обяви още, че E-Hybrid Cayenn, оборудван с пакета Sport Chrono, има нова стратегия за калибриране, която определя целта за ниво на зареждане на 80% вместо 100%, когато водачът има бензинов двигател, който презарежда батерията.

От практическа гледна точка този тип зареждане се препоръчва за електромобили и хибриди, за да се увеличи живота на батерията и за по-ефективно използването на бензиновият двигател. Когато Cayenne Turbo S E Hybird се появи на пазара догодина пригответе си едни стартови 170 000 долара, ако имате желание да бъде ваш.