Новото Ferarri SF90 – най-силното и сред най-скъпите

Ferrari обяви цената на най-мощния си модел в историята. Продажбите на Ferrari SF90 Stradale ще стартират тази година, като компанията вече приема поръчки за този уникат. Моделът носи името SF90 Stradale и освен че е най-мощният в историята на марката, ще бъде и един от най-скъпите, обявиха от Маранело.

 

В сътрудничество с италианския производител на спортни автомобили Ferrari, Magna разработи и достави изцяло нова 8-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT) за Ferrari SF90 Stradale. Иновативният DCT от следващо поколение осигурява подобрен въртящ момент и превключване, като същевременно намалява теглото и вредните емисиите.

DCT технологиите за задвижване на Magna осигуряват път към енергоефективна, модерна мобилност, като комбинират леки, енергоефективни технологии с авангардни инженерни и производствени процеси. Проекти като трансмисията за SF90 Stradale в крайна сметка се възползват от пълната линия на конвенционалните и хибридни DCT, тъй като много технологии могат да бъдат прехвърлени за по-нататъшно подобряване на ефективността, теглото и компановката в допълнителни сегменти на превозните средства.

Задвижването на автомобила става с хибридна система, в чиято основа е поставен 3.9-литров турбо V8 двигател, който развива 780 к.с и 800 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 3 електромотора – един между двигателя и скоростна кутия, и два на предната ос, като те осигуряват задвижване на четирите колела. Пълната мощност на машината е 1000 к.с., което позволява на хибридната хиперкола да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди, а до 200 км/ч – за 6.7 секунди. Максималната скорост е ограничена на 340 километра в час. Компанията вече приема поръчки за модела, като цената му започва от 430 000 евро.