Новото BMW M8 G-power няма аналог

Известното тунинг-ателие G-Power представи своя проект за доработки на BMW M8. Върховият модел G-Power G8M Bi-Turbo – така се казва новият тунинг проект на фирмата G-Power,  се базира върху откритата версия на актуалния BMW M8. Флагманът на баварците е подходящ за подобно изпълнение, тъй като съчетава лукс и производителност. Автомобилът се предлага в няколко  варианта, като купе с 2 или 4 врати и като кабриолет.

Стандартното M8 може да се похвали с 600 к.с., а версията Competition развива 625 конски сили. Ако за някого това не е достатъчно, може да се обърне към ателието G-Power. Неговите експерти успяват да увеличат мощността на 4.4-литровия V8 двигател с две турбини, благодарение на промени в програмното му оборудване. Постижението е доста сериозно и спокойно можем да се каже, че това е един от най-мощните екземпляри от М8 на света в момента. Огромният 4.4-литровият битурбо мотор под капака е ревизиран в три степени, като най-мощният може да се похвали с опасните 820 к.с. и 1000 Нм въртящ момент.

При G-Power G8M Bi-Turbo се използват всички начини за увеличаване на мощността – промени в програмното оборудване, по-големи турбокомпресори, нови даунпайп-тръби със спортни катализаторни конвертори и изпускателна система от титан с накрайници от карбон. G-Power предлага и два по-леки пакета, които увеличават мощността по-малко с цел щадене на двигателя – мощността съотвено е 720 и 770 конски сили.  Цените към този момент не са известни.