Новите есенни тенденции при чантите

С настъпването на астрономическата есен световните модни къщи използваха седмиците на модата, за да представят актуалните тенденции за сезона. Запознаваме ви с удоволствие с тях.

Крок чанти

Става дума за чанти, чиято външна страна е изработена от релефна материя, имитираща кожата на питон, крокодил, игуана, или черни чанти от тип кутия, за които англофоните използват термина the croc effect. Цените варират, но в повечето случаи са достъпни, а трендът позволява използването както на истинска, така и на изкуствена кожа.

 

Пухкави чанти

През тази есен ще можете буквално да гушкате чантите си, защото те не само ще са пухкави, но и топли.  Материалите са естествени и изкуствени кожи с пухкави текстури. Аксесоарите ще бъдат актуални и през зимата.

 

Геометрични чанти

Кой би предпопожил, че геометрията ще ни придружава дори след часовете по математика в училище. По всичко личи, че тази тенденция още не е затихнала, защото чантите с геометрични форми и с дръжки тип обръч участваха масово  в модните дефилета през тази есен.

 

Двойни чанти

Всички сме чували, че „две глави мислят по-добре от една“, но малцина знаят, че „две чанти са по-добре от една“. Двойните чанти са подходящи в случаите когато само една не може да побере всичките принадлежности. Няма място, няма проблем – приберете оставащите вещи в „посестримата“ на вашата чанта. При двойните аксесоари е нормално едният да е по-малък от другият, затова някои дами предпочитат да използват по-дребната като портфейл.

 

Огромни чанти

Добри новини за жените, които не харесват актуалната  модна вълна да се носят малки чанти, защото големите,  тип „пазарска чанта“, отново са на мода. Те са незаменими, ако трябва да носите важни документи, шише с вода, козметика или да сложите част от вашите покупки.

 

Чанти с дръжки-синджири

Синджирите отново се завърнаха като важна част от чантите. Въпреки че британската модна марка JW Anderson заложи на големите вериги,  редица други брандове като Carolina Herrera, Altuzarra и Chloé предпочетоха да се придържат към класическия вариант. Какъвто и  вариант да изберете, със сигурност ще бъдете в крак с модата!

 

Миниатюрни чанти

Противоположно на тренда за големи чанти, някои модни брандове предпочитат да ги смаляват. Истински рекорд беше поставен от френската модна къща Jacquemus, която представи аксесоари с кукленски размери, които не биха могли да поберат нищо друго освен пръстен или слушалки с тапи като AirPods. За щастие и сред малките чанти има по-обемисти.