Нови луксозни хотели, които отварят врати през първата половина на 2020-а

Въпреки че повечето са в Северна Америка, тези очаквани хотели не само ще ви впечатлят, но и ще ви дадат идеи за пътешествия през тази година.

 

 

Представяме ви няколко хотела, които ще отворят врати до средата на 2020-а:

 

 

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôl, Версай, Франция

Хотелът Airelles Château de Versailles се очаква да отвори врати тази пролет, както списание „Banker Special“ вече писа по темата.  Мястото за отдих ще се помещава в две сгради, на три етажа, в близост до самия Версайски дворец, а интериорният и екстериорният им дизайн ще пренесат гостите в XVIII век. Целта на архитекта и дизайнера на проекта, Кристоф Толемер, е хем максимално да се придържа до стила и идеите на епохата, хем хотелът да разполага с всички съвременни удобства. Това означава, че в мазето ще има СПА център от световна класа, тапицерията на мебелите ще е вдъхновена от романтичните тапети от времето на Мария-Антоанета, високоскоростен безжичен интернет ще бъде на разположение в целия хотел, а стаите на първия етаж ще са отредени за по-заможните гости. Любопитно е, че в миналото аристокрацията е обитавала по-ниските етажи на сградата, за да се намира по-близо до краля.

Riggs Washington DC, Вашингтон, САЩ

Бъдещият хотел, който се очаква да приеме първите си гости в началото на 2020-а, ще е разположен в сградата на бившата национална банка „Ригс“, позната и като „банката на президентите“. Зданието е построено през XIX век, а величествената му архитектура е ярък пример за златния век на американското банково дело. Със задачата, за превръщането на бившата банка в хотел, се е заел творческият директор на Lore Group Джаку Щраус. Очаква се публичните пространства да са светли и проветриви, таваните да са боядисани в тебеширено бяло, а стените да са покрити със сиво моаре, с акценти от светлосиньо,  сливовочервено и жълта охра. Барът „Silver Lyan“ ще бъде разположен в бившия банков трезор, където дъбови колони и стени ще красят помещението, по-голямата част от мебелите ще са проектирани от Джаку Щраус и екипът му. Тяхното желание е чрез освежаването на сградата да отдадат почит и на славното минало на банката.

Nobu Chicago, Чикаго, САЩ

Съвеместният проект на японския главен готвач Нобу Мацухиса и холивудската звезда Робърт Де Ниро също ще отвори вратите си за гости през първите месеци на тази година. До този момент се знае, че в 115-стайния хотел, атмосферата ще бъде меланж между автентичния японски дизайн и американските иновации в хотелиерския бранш. Стаите ще са боядисани в пясъчни тонове и индигови нюанси, което е често използван похват в Япония, а по-тъмните, сурови акценти ще придава почернялата стомана, която масово се е използвала в епохата на индустриализацията в чикагския квартал „Уест Лууп“, където се намира хотелът. Интериорът на бъдещето място за отдих трябва да бъде ненатрапчив и същевременно да дарява гостите на хотела с уникално „дзен“ усещане.

Commodore Perry Estate, Auberge Resorts Collection, Тексас, САЩ

След като хотелът посрещне първите си клиенти през март, те ще могат да отседнат в една от 42-те стаи или в 12-те луксозни апартамента в европейски стил, докато се наслаждават на добре поддържаните градини, малкия параклис и очарователните гледки. Впрочем сградата е и паметник на културата – построена е през 1927 г. и в нея са се помещавали няколко частни училища и католически манастир.  Мястото за отдих е перфектно както за семейни почивки, така и за множество събития: сватби, медени месеци, тиймбилдинги. Дизайнер на проекта е Кен Фулк.

Camp Sarika by Amangiri, Юта, САЩ

За авантюристите и любителите на Дивия запад, комплексът ще предлага няколко тенти, всяка със собствен басейн, разположени около ресторанта и зоната за отдих. Целта е гостите хем да се чувстват уединени, хем да усещат близостта до останалите почиващи. Впрочем тентите, произведени в Южна Африка от фирмата Luxury Frontiers, са специално създадени да предпазват от всякакви несгоди на времето: студ, жега, силен вятър. Дизайнът на хотела умело съчетава индианския, мексиканския и американския стил в едно. Гостите ще разполагат и с възможността да преоткрият дивата природа на щата, която доста често е избирана за снимките на каубойски филми.

Miraval Berkshires, Масачузетс, САЩ

Това е третият курорт на американския хотелиерски бранд Miraval, който се намира в град Ленъкс, щата Масачузетс. Хотелът се стреми да предостави на гостите си шанса да намерят баланс в живота си. Така че те ще могат да избират между различни спортни занимания, да се насладят на изисканите блюда или да направят дълги разходки сред природата. Очаква се курортът да отвори врати през месец май и да разполага със 148 уютно обзаведени стаи. Впрочем архитектурата на сградата е типична от епохата на британската колонизация на Нова Англия, което допълнително засилва чара ѝ.

Fairmont San Jose, Калифорния, САЩ

Една от архитектурните перли на Силициевата долина ще дължи новия си освежен вид на дизайнера Грег Кефър от Rockwell Group. Сградата на хотела датира от края на 80-те години на ХХ в., което наложи обновяването ѝ да започне час по-скоро. Цветната палитра е вдъхновена от планинската топография на долината, докато испанския колониален стил се забелязва още от вратите, прозорците и сводестите тавани. Освен това 20-етажната сграда ще разполага с 728 стаи и 77 луксозни апартамента, всичките изпипани до най-дребния детайл. Fairmont San Jose също ще има басейн, фитнес зала, изискан ресторант и достатъчно пространство за конферентни срещи. Очаква се ремонтите на хотела да приключат към края на февруари.