Новата мода – ретро тренировките

През последните седмици бившият италиански премиер Силвио Берлускони отново попадна под медийните прожектори – първо замени досегашната си приятелка Франческа Паскуале с по-млада – депутатката от „Форца Италия“ Марта Фашина, а после дари 10 милиона евро, за да помогне на Милано в борбата му срещу коронавируса. И докато всички му завиждат за жизнеността, малцина се питат какво се случва с някогашните му приближени – съдени през 2013 г. заедно с него по случая „Рубигейт“.

 

Берлускони първоначално получи присъда от 7 години затвор за злоупотреба с власт и платен секс с малолетната мароканка Руби, а импресариото Леле Мора и журналистът Емилио Феде трябваше да лежат по седем години именно заради това, че са му осигурявали проститутки за партитата, включително и малолетни. Третият му приближен човек – бившата шоугърла и областна съветничка на Ломбардия Никол Минети – получи 5-годишна присъда, която по-късно бе намалена на две години. Последното, което се знае за шоугърлата, е, че живее далеч от покосената от коронавируса Ломбардия – преместила се е в Съединените щати, където рекламира собствен антицелулитен крем и дава съвети как да тренираме така, че продуктът й да има ефект.

Никол Минети.

От обясненията й става ясно, че е достатъчно само 3-4 пъти в седмицата да правите вкъщи по пет упражнения (глутеус ритник, клекове, скачане на въже, джъмпинг джак, странично ходене с ластици) за не повече от 5 минути и с нейния крем ще имате фигура за завиждане! Естествено, едва ли ще й повярвате, колкото и да ви обяснява какви невероятни съставки съдържа кремът й – ананас, джинджифил и морски копър.

Къде е доброто старо време, когато тренировките вкъщи бяха обяснявани достатъчно задълбочено и акцентът не бе върху кремовете и техните „вълшебни“ съставки, а върху подходящата музика, благодарение на която ще имате нужната мотивация всеки ден в продължение на минимум половин час да изпълнявате упражненията?

Били Бланкс.

Днес мнозина си спомнят с носталгия за майстора на бойни изкуства Били Бланкс и неговите часове по тае бо. Миналата година той бе в курорта „Албена“ и със сигурност доказа, че упражненията му, с които стана популярен през 1998 г. имат ефект и 20 години по-късно. Тогава енергията му ентусиазираше всички, които тренираха с него и въпреки безбройните ритници, които нанасяше из въздуха, оставяше усещането, че може да продължи и още, и още, като не престава да се усмихва!

Подобно въздействие имаше и Джейн Фонда с нейните феноменални касети с упражнения „за стегнато дупе“, записани през 1982 година.

Фонда е обявена за „Лейди аеробика“, след като открива първия си салон в Бевърли Хилс през 1979 г., а по-късно „ощастливява“ още четири американски града с подобни клубове. В някои от тях лично води тренировките. През 2010 г. Фонда отново издаде DVD с упражнения, но този път специално за нейни връстнички – дамите над 70 години.

Ако сте далеч от тази възраст, а и не искате да се връщате чак през 80-е години, може да опитате със степ аеробиката на Шер от 1992 година. В същата година звездата от „Лунатици“ е изправена пред сериозна конкуренция – супермоделът Синди Крауфорд, която записва своята гимнастика Shape Your Body. На фона на песента Crazy на Сийл Крауфорд загрява в различна обстановка – веднъж е на покрива на висока сграда, втори път в спортно студио, където слуша указанията на треньор, а трети път е на плажа. Но винаги се упражнява, подпирайки се на стол.

Стилът й е неподражаем и не остарява – истинска класика при тренировките в домашни условия! – споделят из социалните мрежи фенове на манекенката, чиято дъщеря днес – Кая Гербер е постоянното присъствие по кориците на модните списания.

Кая Гербер и Синди Крауфорд.

Тя самата все още не е записала своята фитнес тренировка. Може би защото носталгиците в социалните мрежи коментират, че всички подобни упражнения си приличат. За разлика от ретро тренировките, при които единствената прилика е, че изпълняващите ги преливат от щастие. Сякаш са очаквали, че и след 20 години някой отново ще следва инструкциите им и ще се чувства „със здрав дух – в здраво тяло“.