Незабравими приключения в тематичните паркове в Дубай

Слънчеви дни, ваканция, страст за приключения и силни усещания – не е ли лятото сезонът на увеселителните паркове? Най-големият закрит тематичен парк в света се намира в Дубай, а в съседното емирство Абу Даби е домът на най-бързото влакче в увеселителния парк на „Ферари“. Никое пътуване до Обединените арабски емирства няма да бъде пълноценно, ако не посетите поне един от най-добрите тематични паркове и не изживеете невероятни забавления.

Ето списък на 5 места в Дубай, които да посетите, ако сте почитатели на спиращите дъха атракциони:

Dubai Parks & Resorts

Този семеен развлекателен комплекс е най-големият увеселителен парк в Близкия изток със своите забележителни 9.3 милиона квадратни километра площ. В три тематични парка са разположени над 100 различни пързалки и атракционни, като Legoland, в който има над 15 хил. скулптури създадени с повече от 60 милиона блокчета на най-популярния конструктор.

Motiongate е специален район в атракционния парк, който е вдъхновен от най-големите студиа в Холивуд – Columbia Pictures, DreamWorks и Lionsgate – посетете го и вижте как оживяват някои от вашите любими филмови герои.

Bollywood Parks Dubai е първият по рода си боливудски тематичен парк. Пет цветни, креативни зони, вдъхновени от световноизвестната филмова индустрия на Индия, предлагат множество преживявания. Един съвет – не пропускайте да разгледате уличните сергии за храна и да  усетите приключенския стил на „Rustic Ravine“.

Aquaventure Waterpark

Популярният аквапарк Aquaventure се намира в курорта Atlantis Palm в Дубай. Територията му е разделена на зони, във всеки от които посетителите очакват нови забавления и множество морски приключения.

Комплексът предлага възможности за гмуркане с делфини, плуване с акули и посещение на най-големия аквариум в Дубай, в който живеят повече от 60 000 животни. Там има и специални образователни програми като обучение на младши спасители и програма за опазване на морските бозайници.

Worlds of Adventure

Това е най-големият закрит увеселителен парк в света. Worlds of Adventure заема площ от около 150 180 кв. м., която се равнява на 28 игрища за американски футбол.

Сред множеството тематични атракции, с които разполага паркът има такива посветени на супергероите на Marvel и на популярни персонажи от предаванията на Cartoon Network. Не пропускайте да се качите на най-бързия увеселителен влак на това място – Velociraptor.

Global Village

Този сезонен тематичен парк оживява между месеците октомври и април като всяко ново негово издание предлага и нещо малко по-различно.

Миналият сезон Global Village беше разделен на 27 павилиона, представляващи различни страни от пет континента – Азия, Африка, Европа, Северна и Южна Америка. Имаше плаващ пазар, цирк, карнавал, виенско колело и шоута, както и повече от 100 сергии за хранене и търговски павилиони, включително и ресторанти. През 2019 г. увеселителният комплекс отваря отново врати на 29 октомври.

Wild Wadi Waterpark

Аквапаркът има не само прекрасна гледка към една от най-известните забележителности в Дубай – хотела „Бурдж ал-Араб“, но също така има уникална тема, основава на историята на героя от арабския фолклор Juha. На територията на атракциона са разположени повече от 30 атракции, които са подходящи за цялото семейство, а всяка от тях има своя собствена легенда, свързана с известния пътешественик Синбад и неговите приятели.

Най-известният атракцион е Jumeirah Sceirah, известен като една от най-високите и най-бързите водни пързалки със свободно падане в света. Височината му е 120 метра, а при спускане по пързалките може да бъде достигната скорост до почти 50 мили в час.