Не само Меган Маркъл

Пет америкнаки, които са станали принцеси         

 

Жентибата на принц Хари и раздведената актриса Меган Маркъл е поредното доказателство, че истинската любов стои над социалния статут и преразсъдъците. Което не пречи на шегобийците да казват, че успешният брак е отличен начин за американките да придобият кралска титла. Ето още няколко случая, когато момичета от Съединените щати са станали принцеси – европейски и не само.

 

Грейс Кели

През 1956-а целият свят обсъжда сватбата на Грейс Кели и принца на Монако – Рение Трети. Звездата от филмите на Хичкок става най-популярната американска принцеса, а сватбената й рокля, създадена от Helen Rose, която й подарява киностудията MGM,  и досега вдъхновява милиони булки.

 

 

Рита Хейуърт

Още една холивудска звезда – Рита Хейуърт, е била принцеса само за 4 години. През 1949-а звездата от мюзикъла „Момичето от корицата“ се омъжва за принц Али Хан, от когото ражда дъщеря си Ясмин Ага Хан. След развода Хейуърт се връща в Холивуд и продължава актьорската си кариера.

 

 

Кендра Спиърс

Американският модел Кендра Спиърс, работила за Prada, Dolce & Gabbana и Marc Jacobs, покори сърцето на принц Рахим Ага хан, наследник на многомилионна империя. Двамата сключват брак през 2013-а, живеят в Париж и се радват на двете си деца. Когато я питат за кариерата, която се е наложило да зареже, Кендра мъдро отговаря, че вече е намерила щастието си.

 

 

Лий Радзивил

По-малката сестра на Жаклин Кенеди – Лий, не е толкова известна на широкта общественост, но съдбата й е не по-млко интересна. Вторият й съпруг е полският княз Радзивил. След като става британски поданик той се отказва от всичките си титли, но това не пречи нанего и на Лий да нричт себе си княз и княгиня. Двойката, която има две деца, се разделя през 1974 година.

 

 

Уолис Симпсън

Любовната история на американката Уолис Симпсън и крал Едуард Осми е сред най-романтичните и най-драматичните едновременно. Именно заради Симпсън бритнаският монарх се отрича от престола, заявявайки в обръщението си по радиото към народа, че няма да може да изпълнява кралските си задължения без помощта и подкрепата на жената, която обича. Новината се превръща в световна сензация, а списание Time обявява мисис Симпсън за „Човек на годината“.