Най-забавните сватбени закони в САЩ

В Америка и досега съществуват норми, засягащи сватбите и разводите, които предизвикват усмивка.

В Калифорния, Тексас, Колорадо и Монтана сватбата, така да се каже „на доверие“, е нещо обичайно. За какво става дума? Вместо младоженецът на брачната церемония може да присъства негово доверено лице. Това обикновено става в случаите, когато бъдещият съпруг не може да присъства на сватбата си лично, например, ако служи в армията по същото време.

Законодателството на щата Монтана разрешава замяна и на булката. По време на церемонията се назовават имената на истинските младоженци, но пред свещеника застават техни представители.

От 2007-а до 2008-а в Арканзас можеха да се женят дори бебета, при условие, че родителите им са съгласни. Целта на този закон беше благородна – да могат бременните млади момичета да се омъжват и децата им да се раждат в законен брак. Но законодателите бяха забравили да укажат възрастовата бариера за младоженците. В края на април 2018-а бяха внесени поправки, разрешаващи брак на момчетата навършили 17, а на момичетата – 16 години .

В Кентъки е забранено да сключваш брак с едно и също лице четири пъти. И наистина, ако вече си се развел три пъти, четвъртият сякаш идва в повече.

В Мисисипи, за да докаже платежоспособността си, младоженецът трябва да застреля шест дрозда или три врани.

В Масачузетс на младоженците е забранено да спят голи в стая под наем. Вероятно е имало прецедент със собственици на помещения, нахлули внезапно на сутринта.

В Южна Каролина момчетата до 16-годишна възраст, които намекват за брак, трябва да се оженят. В противен случай предложението им се смята за сексуален тормоз.

В Канзас е написано черно на бяло, че лошите отношения с тъщата, не са повод за развод.

В Кънектикът не може да се целуваш на улицата в неделните дни.

А в Ню Орлиънс е забранено да се гадае на ръка за бъдеща сватба.