Най-високият аквариум в света отвори врати за посетители

Най-високият аквариум в света отвори врати за посетители в северозападната китайска провинция Цинхай този уикенд, привличайки над 8000 души още в първите дни от откриването си.

Аквариумът се намира на 2261 м. надморска височина и е с площ от 28 000 кв.м. Той е построен за около две години в град Синин, административния център на провинцията и е първият аквариум в Цинхай-тибетското плато, съобщи „Радио Китай“. Комплексът е разделен на няколко зони и е с максимален капацитет от 2000 посетители.

Посетителите ще могат да видят над 400 вида водни животни и повече от 100 сухоземни. Сред тях са две белуги от Русия и осем делфина от вида афала от Япония, полярни вълци и лисици, сладководни риби, медузи и други обитатели на морското царство. „Опитали сме се да пресъздадем тяхната среда на живот и сме я оптимизирали, включително температура на водата, водно налягане, съдържание на кислород и други. Тяхната храна пристига дори с въздушен транспорт от други градове„, заяви представител на аквариума.